Fatmirësisht, ka shumë gjëra që mund të bëni për të mbajtur gjallë pasionin, duke përfshirë puthjen e gjysmës tjetër për gjashtë sekonda çdo ditë. Po po, është kaq e thjeshtë!

Puthja prej gjashtë sekondash, e cila u krijua nga terapisti i çifteve Dr. John Gottman, ka për qëllim të ndërtojë një "ritual lidhjeje" dhe gjithçka që duhet të bëni është të puthni tjetrin për një kohë të caktuar çdo ditë. Eksperti th gjashtë sekonda sepse është "mjaft e gjatë për të krijuar një moment lidhjeje" dhe "ndalon ngarkesën në trurin tuaj dhe e vë fokusi te partneri në atë moment", sipas Institutit Gottman.

Zbatimi i kësaj praktike në marrëdhënien tuaj mund të zvogëlojë gjithashtu kortizolin (hormoni kryesor i lidhur me stresin) dhe të rrisë nivelet tuaja të oksitocinës (i njohur ndryshe si hormoni i dashurisë).

Nëse keni nevojë të dëgjoni 'dëshmitarë' përpara se ta provoni vetë, shumë përdorues të TikTok kanë shkruar "me të vërtetë një veprim shpëtimtar, mund të çojë edhe në një lidhje më të fortë emocionale."

Një përdorues tjetër, @darthveadah, ndau përvojën e tij: "Ne gjithmonë bëjmë puthjen e gjashtë sekondave dhe ndonjëherë ajo rregullon një ditë të tërë të keqe dhe është gjëja ime e preferuar".

Mos e nënvlerësoni fuqinë e një puthjeje të qëllimshme!