Lloji i ri i merimangave helmuese emërtohet nga ngjashmëria e personazhit të luajtur nga Tom Hardy, Venom.Merimanga, e vetmja specie aktuale e gjinisë Venomius, u emërua pas njollave të zeza dalluese në bark që u kujtuan shkencëtarëve kokën e Venomit.

Gjinia i përket familjes së merimangave Araneidae që ndërtojnë rrjeta rrethore të drejta për të kapur gjahun.

Pavarësisht se ngjajnë me gjininë përkatëse Phonognatha pasi të dyja nuk kanë nyje në bark, merimangat e përshkruara rishtazi janë të dallueshme në sjelljen e tyre për krijimin e vrimave të veshura me mëndafsh në degët e pemëve për strehim, si dhe në organet e tyre gjenitale të ndryshme.

Studiuesit nga Universiteti Murdoch në Perth dhe Universiteti Federal i Rio de Zhaneiros morën më shumë ekzemplarë nga koleksionet shkencore pasi ekzaminuan rreth 12,000 regjistrime në Australi dhe jashtë saj.

Lloji i ri u zbulua dhe më pas u ruajt në Muzeun dhe Galerinë e Arteve të Mbretëreshës Victoria pas një ekspedite në Tasmania dhe përshkruhet në revistën Evolutionary Systematics.