Elon Musk mund të fillojë të tarifojë përdoruesit e X – platforma e mediave sociale e njohur zyrtarisht si Twitter – një tarifë për përdorimin e shërbimeve të saj.

Themeluesi i SpaceX, 52 vjeç, solli idenë për ta bërë platformën një shërbim të bazuar në abonim gjatë një bisede mbi inteligjencën artificiale (AI) që u transmetua në llogarinë X të kryeministrit izraelit Benjamin Netanyahu të hënën.

"Ne po kalojmë në një pagesë të vogël mujore për përdorimin e sistemit X," tha ai, sipas Dave Lee të Bloomberg. Ndërsa Musk nuk shpjegoi se cila do të ishte kostoja e abonimit ose kur do të lansohej një paywall, ai vuri në dukje se kjo do të ishte një mënyrë për platformën për të luftuar robotët.

Diskutimi i Musk me Netanyahun kishte për qëllim të përqendrohej në AI. Netanyahu e lavdëroi Musk për angazhimin e tij ndaj fjalës së lirë, por ai i kërkoi Musk-ut që të "zhbëjë" antisemitizmin në platformë.

“Natyrisht, unë jam kundër antisemitizmit”, i tha Musk Netanyahut. “Unë jam kundër çdo gjëje që është, e dini, që promovon urrejtje dhe konflikt. Dhe unë jam në favor të asaj që ndihmon shoqërinë dhe na çon në një të ardhme më të mirë për njerëzimin kolektivisht.”

Musk ka zbatuar ndryshime në platformë që kur bleu kompaninë për 44 miliardë dollarë në tetor 2022.