Ne kemi parë mjaft filma krimi për të kuptuar se nuk ka kurrë vetëm një version të historisë dhe se shpesh është e gjitha çështje këndvështrimesh, ndaj le të përpiqemi për një sekondë të largohemi nga vizioni i përbashkët - ai i Chiara Ferragni-t që iu mor vëmendja nga bashkëshorti gjatë Sanremo-s- dhe le të përpiqemi të shohim episodin special të 'The Ferragnez' kushtuar 'Sanremos' nga një këndvështrim tjetër. Chiara Ferragni dhe Fedez kanë zgjedhur prej kohësh të bëhen një, një entitet që është shndërruar në një markë që është bërë jo vetëm titulli i dokumentarëve të tyre - versioni italian i 'The Kardashians' - por edhe marka e printuar në derën e avionit që i çuan të ftuarit e tyre të dasmës nga Milano në Siçili në vitin 2018: «The Ferragnez», një lloj marke e ngjashme me atë të ngritur nga Beyoncé dhe Jay-Z.

Që nga ai moment, Ferragnez-ët me të drejtë e kanë mbështetur njëri-tjetrin dhe fakti që ata të dy postojnë të njëjtat foto familjare dhe shpesh ndajnë të njëjtat postime dhe madje të njëjtat diçitura është konfirmim i kësaj. Kjo çon në një keqkuptim të pashmangshëm: kur është më mirë të konsiderohen Ferragnez si një 'njësi' e vetme dhe kur është më mirë të flasim për të si 'marka' që ata janë bërë në fakt? Duke qenë se Chiara Ferragni dhe Fedez janë dy fytyra të njohura të ekspozuara në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar, dhe duke qenë se ndarja e pjesës më të madhe të jetës me njerëz krejtësisht të panjohur është pika e tyre e fortë, është më se normale, në fakt, që të gjithë të hyjnë në jetën dhe karrierën e tyre, siç ka ndodhur në disa raste. Nga Fedez i cili vendosi të përfshijë Chiara Ferragni në videon e 'Bella storia', te Chiara Ferragni e cila, në vitin 2021, zemëroi Moige që u tha miliona ndjekësve të saj të votonin në televizion për burrin e saj në 'Sanremo', duke u bërë kryefjalë më shumë se vendi i dytë i marrë nga Fedez pas Maneskin.

Dhe tani kemi ardhur te ky vit, sepse është e qartë se të dy kishin vendosur me marrëveshje të përbashkët të sjellnin markën 'Ferragnez' në Sanremo, ajo në skenë dhe ai me Muschio Selvado, dueti me Articolo 31 dhe vargjet e tij të diskutueshme në Costa Crociere. Sapo mbërriti finalja, ajo puthje ndodh - le ta pranojmë - një 'Sanremo' që i dha Chiara Ferragni-t asgjë më shumë sesa ajo që kishte, sepse Chiara Ferragni në 'Sanremo' zgjodhi të qëndronte në zonën e saj të rehatisë duke luajtur me gjëra të sigurta, pavarësisht parullave feministe dhe rrobave plot simbolika që tre të katërtat e audiencës Rai1 u përpoqën t'i dëshifronin. Gazetat shkruanin se ai e vendosi në hije- diçka e pranuar edhe nga Fedez - por është fakt që marka 'Ferragnez' doli nga Sanremo më e fortë se kurrë duke qenë se, që nga ai moment, nuk kishte asnjë diskutim tjetër veç tyre. Duke arritur në këtë pikë, duke marrë parasysh edhe rrezikun shumë të lartë të keqkuptimit, ndoshta Chiara Ferragni dhe Fedez duhet të vendosin me kujdes se si të flasin për veten e tyre, qoftë si individë apo si markë. Sepse, kur rolet nuk janë të përcaktuara që në fillim, rreziku do të jetë gjithmonë ai i aksidenteve si ai i Sanremos./Vanity Fair