Heyyy! Po! Do të lexoni rreth asaj që menduat se është...

Unë jam 25 vjeç. Unë kam një punë të mirë në marketingun dixhital, kam shoqëri të mirë, kam udhëtuar në disa vende, kam një familje të bukur etj. Por unë kurrë nuk kam bërë seks.

Nuk jam duke pritur martesën. Nuk jam aseksuale, ose mos të kem interes për seksin. Madje është diçka për të cilën mendoj shpesh dhe mezi pres ta provoj një ditë. Jam tërheqëse dhe nuk kam probleme me kompleksititetin fizik. Më pëlqen trupi im. 

Thjesht nuk kam takuar kurrë njeriun e duhur.

Të jesh e virgjër në moshën 25-vjeçare nuk është diçka që më shqetëson. Po, kur më afrohet ditëlindja ime çdo vit, kam një ndjenjë të "oh sh*t, nuk ka ndodhur ende" - por nuk po kërkoj as "thjesht ta heq qafe".

Kultura perëndimore ka një qëndrim flakërues ndaj seksit, i cili funksionon për disa njerëz, por thjesht nuk është gjëja ime. Duke mos thënë se duhet të martohesh me djalin (edhe pse disa njerëz presin martesën, dhe kjo është plotësisht okkk), por sipas mendimit tim, duhet të jetë diçka kuptimplotë, ose të paktën komode.

Ndërsa disa njerëzve u duken të këndshme qëndrimet e një nate, ideja për të qenë kaq intime me këdo më bën të ndihem paksa jo rehat. Më thonë se po humbas "argëtim", por ideja ime e argëtimit është të dal me miqtë ose të udhëtoj në një kontinent ku nuk kam qenë kurrë më parë. Idealisht, do të doja që hera e parë që bëj seks të jetë në kontekstin e një marrëdhënieje. 

Në shoqërinë tonë, seksi i rastësishëm po paraqitet si i detyrueshëm dhe jo një zgjedhje. Njerëzit duket se mendojnë se ka disi diçka të gabuar me mosbërjen e tij. Kur mësojnë se jam e virgjër, njerëzit supozojnë se nuk jam person seksual, ose se duhet të kem një lloj frike nga seksi ose pasiguri trupore. 

Ndonjëherë, shqetësohem se do të humbas djalin tim të ëndrrave për shkak të mungesës së përvojës sime. 

Por mendoj se është e rëndësishme të bësh seks kur të ndihesh gati – jo për të kënaqur njerëzit e tjerë. Pra, tani për tani, do të vazhdoj të shijoj pjesën tjetër të jetës sime dhe të vlerësoj gjërat që kam, dhe të pranoj se seksi dhe dashuria thjesht kishin për qëllim të më ndodhnin pak më vonë nga sa kisha planifikuar.