Fëmijët nën 14 vjeç në Florida, SHBA, nuk do të lejohen më të kenë llogari në platformat e mediave sociale duke filluar nga 1 janari 2025, sipas një ligji të ri të nënshkruar nga guvernatori Ron DeSantis të hënën, disa javë pasi ai vuri veton ndaj një propozimi më kufizues.

Platformat e mediave sociale duhet të fshijnë llogaritë ekzistuese të fëmijëve më të vegjël se 14 vjeç sipas ligjit të ri (HB3).

Fëmijët e moshës 14 dhe 15 vjeç mund të krijojnë llogari të mediave sociale me pëlqimin e prindërve—një komponent kyç që mungon në masën (HB1) që DeSantis vuri veton. Projektligji nuk përmend se cilat platforma do të preken nga legjislacioni, por identifikon kriteret për platformat e mediave sociale, duke përfshirë aftësinë për përdoruesit për të parë përmbajtjen ose aktivitetin e të tjerëve, algoritme të personalizuara dhe "veçori të varësisë".

Kërkon gjithashtu verifikimin e moshës për website që prodhojnë përmbajtje të dëmshëm për përdoruesit nën 18 vjeç, si faqet pornografike ose seksualisht eksplicite—ndonëse përdoruesit do të kenë mundësinë të përdorin "anonymous" ose verifikimin standard të moshës.

10,000 dollarë. Kaq mund të gjobitet një platformë në dëmshpërblim, për shkelje, nëse nuk fshin një llogari me kërkesë të një prindi ose kujdestari. Një prind ose kujdestar mund të kërkojë që një llogari të fshihet. Departamenti i Çështjeve Ligjore të Floridës mund të mbledhë deri në 50,000 dollarë gjoba civile, për shkelje, nëse një platformë dështon në përputhje me dispozitat e ligjit.