Kate Middleton dhe Princi William po përjetojnë një periudhë të vështirë.

Ndërsa Princesha e Uellsit vazhdon të luftojë me kancerin, një nga stilistet e çiftit Amaia Arrieta tha se ajo po e mban familjen mbretërore në mendimet e saj.

"Unë jam e thyer në zemër për momentin," tha ajo për The Telegraph në një intervistë të botuar më 2 maj. "Unë mendoj se ata po jetojnë nëpër ferr - shpresoj se do të kthehen. Është vërtet personale."

Amaia vazhdoi të shpjegojë se sa e nderuar ndihet që ka ndihmuar në veshjen e familjes mbretërore.

Kate dhe fëmijët e saj George, Charlotte dhe Princi Louis kanë mbetur jashtë syve të publikut që kur ajo iu nënshtrua një operacioni abdominal në janar. Në mars, 42-vjeçarja shpjegoi në një video se testimi i mëtejshëm tregoi se ishte prekur nga tumori.

“Prandaj ekipi im mjekësor më këshilloi që unë duhet t'i nënshtrohem kimioterapisë parandaluese dhe tani jam në fazat e hershme të atij trajtimi,” vazhdoi ajo. "Kjo sigurisht që erdhi si një tronditje e madhe, dhe William dhe unë kemi bërë gjithçka që mundemi për ta menaxhuar këtë privatisht për hir të familjes sonë të re."

Ndërkohë, William ka bërë paraqitje të herëpashershme publike, duke përfshirë hapjen madhështore të James Place Newcastle më 30 prill, ku ai u tha dashamirësve se gruaja dhe fëmijët e tij ishin mirë.