Shpesh, uji thirret “elementi ushqyes i harruar”. Pas ajrit, megjithëse shumë rrallë i njihet merita, uji është elementi më i rëndësishëm jetësor për shëndetin dhe jetën e njeriut. Mund të jetojmë pa ushqim për pothuajse dy muaj, nëse kemi shëndet të plotë, por mund të jetojmë vetëm pak ditë pa ujë

Nuk është e nevojshme të numëroni gotat. Studimet kanë treguar që njerëzit që pijnë një gotë ujë kur janë të etur, marrin mjaftueshëm për të qenë të shëndetshëm dhe të hidratuar.

Nëse një njeri nuk pi lëngje aq sa duhet, ai mund të dehidratohet. Si rrjedhim ai mund të këtë infeksion, pështjellim ose plagë në trup. Shumica e eksperteve këshillojnë të pini të paktën 6-8 gota ujë në ditë .Por kjo në varësi të peshës trupore. Ujin mund ta marrim edhe nga frutat ose lëngjet e frutave dhe kështu quhet sasi e zëvendësuar.

Lëngjet, supat dhe perimet ju ofrojnë doza të rëndësishme të oksigjenit.

Mirë është të pini ujë, por pa e tepruar, pasi mund edhe të shkaktoni atë që quhet overdoza e ujit.

Ajo ndodh kur pini shumë ujë menjëherë ose kur pini më shumë se sa kërkon organizmi.