Të rriturit po heqin dorë nga telefonat e tyre inteligjentë në favor të "telefonëve memecë" më të thjeshtë për t'i shpëtuar tërheqjes problematike të mediave sociale.

Ky trend në rritje pasqyron një dëshirë për të frenuar kohën e kaluar përpara të ekranit të telefonit dhe efektet negative që lidhen varësinë nga rrjetet sociale, si ankthi, depresioni dhe FOMO (frika nga humbja).

Shitësit e telefonave me pakicë si Dumbwireless në Los Anxhelos po dëshmojnë një rritje të shitjeve pasi klientët kërkojnë një përvojë celulare më të efektshme dhe pa shpërqendrim.