Ndërsa ka gjashtë shenja të zodiakut të përshkruara si "negative", kjo nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe.

Sipas astrologjisë, ka shenja zodiakale negative dhe pozitive. Megjithatë, kjo nuk përshkruan tiparet e një shenje të zodiakut, por më tepër energjinë që ato mishërojnë.

12 shenjat e zodiakut ekzistojnë në polaritete. Shenjat e ujit dhe tokës janë negative, me shenjat e ujit Gaforrja, Akrepi dhe Peshqit që janë pasive dhe shenjat e tokës Demi, Virgjëresha dhe Bricjapi pranues. Këto shenja priren të jenë më introverte, të bazuara dhe të përgjegjshme ndaj ndikimeve të jashtme, në krahasim me shenjat pozitive të zodiakut që janë më të largëta dhe ekspresive.

Pesë shenjat negative të zodiakut

1. Akrepi (23 tetor - 21 nëntor)

Akrepat i ndjejnë gjërat shumë intensivisht dhe ka raste kur e kanë të vështirë të kontrollojnë ndjenjat e tyre. Është sikur emocionet e tyre janë në sipërfaqe dhe çdo gjë e vogël mund të shkaktojë një shpërthim.

Energjia e tyre negative është e qartë nga ndryshimet e humorit dhe paaftësia e tyre për të qëndruar të qetë kur gjithçka po shkon keq.

2. Bricjapi (22 dhjetor - 19 janar)

Kur Bricjapi lëshon energji negative, ata priren ta shohin bashkëveprimin me njerëzit shumë të lodhshëm dhe të vështirë. Kjo për shkak se Bricjapi është aq i mbështjellë në dramën e tij dhe ndjenjat negative, saqë nuk kanë energji për të qenë aty për dikë tjetër.

3. Gaforrja (21 qershor - 22 korrik)

Energjia negative e Gaforres drejtohet nga vetja dhe ata priren të mendojnë për veten se nuk janë të prirur për t’ju ndodhur gjëra të mira. Ata pyesin veten nëse do të jenë ndonjëherë të lumtur apo të suksesshëm.

Kur Gaforret lëshojnë energji negative, ata mund të vënë në pikëpyetje veprimet që kanë ndërmarrë dhe përgjegjësinë e tyre për një marrëdhënie të keqe.

4. Peshqit (19 shkurt - 20 mars)

Kur Peshqit janë të kapur në një cikël energjie negative, ata priren të duan të jenë vetëm dhe të kufizojnë ndërveprimet me të dashurit.

Të qenit vetëm në vetvete nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe, por kur vazhdon për një kohë të gjatë, nuk është e shëndetshme.

5. Virgjëresha (23 gusht - 22 shtator)

Ne e dimë se Virgjëreshat priren të jenë vetëkritikë, por kur ata janë në një cikël negativ energjie, syri i tyre kritik mund të përqendrohet te njerëzit e tjerë si dhe te vetja. Virgjëreshat mund të jenë hiperkritikë dhe të ashpër, gjë që nuk është e mirë për askënd.