Në sferën e gjerë të astrologjisë, shenjat tona të zodiakut ofrojnë njohuri intriguese për personalitetet, sjelljet dhe madje edhe prirjet tona emocionale. Një aspekt i emocioneve tona që shpesh tërheq kureshtjen tonë janë ndryshimet e humorit. Ndërsa luhatjet e humorit janë një përvojë e zakonshme njerëzore, disa shenja të zodiakut janë më të prirura ndaj luhatjeve të rregullta të humorit se të tjerat. Në këtë artikull, ne do të gërmojmë në botën magjepsëse të astrologjisë për të zbuluar 5 shenjat kryesore të zodiakut të njohur për ndryshimet e tyre karakteristike të humorit.

1. Gaforrja  (21 qershor – 22 korrik)
Gaforrja e simbolizuar nga gaforrja edukative, është një shenjë e ujit e njohur për natyrën e thellë emocionale. Ndërsa janë tepër empatikë dhe të dhembshur, Gaforret janë gjithashtu të famshëm për ndryshimet e tyre të humorit. Emocionet e tyre zbatohen dhe rrjedhin si baticat, duke i bërë ata të ndjeshëm ndaj ndryshimeve të papritura të humorit. Një moment ata mund të jenë të gëzuar dhe të dashur, dhe në tjetrin, ata mund të tërhiqen në guaskat e tyre, duke u bërë introvertë. Kjo slitë emocionale është një pjesë e brendshme e personaliteteve të tyre komplekse.

2. Binjakët (21 maj – 20 qershor)
Binjakët, shenja e mprehtë dhe komunikuese e Ajrit, sundohet nga Mërkuri që ndryshon vazhdimisht. Binjakët njihen për natyrën e tyre të dyfishtë dhe ky dualitet shtrihet edhe në emocionet e tyre. Ata mund të ndërrojnë gjendjen shpirtërore me shpejtësi, duke i lënë ata përreth tyre paksa të hutuar. Natyra e tyre kureshtare dhe e adaptueshme shpesh kontribuon në ndryshimet e humorit të tyre ndërsa eksplorojnë aspekte të ndryshme të jetës, duke shkaktuar një vorbull emocionesh.

3. Akrepi (23 tetor – 21 nëntor)
Akrepi, shenja enigmatike e Ujit e sunduar nga Plutoni, nuk është i panjohur për emocionet e forta. Ndërsa janë të pasionuar dhe shumë besnikë, ata gjithashtu posedojnë një rrymë nëntokësore të intensitetit të mendjes që mund të çojë në luhatje të humorit. Akrepat priren t'i mbajnë emocionet e tyre të fshehura nën një pamje të jashtme të kompozuar, por kur turbullirat e tyre të brendshme shfaqen, ato mund të jenë të fuqishme dhe shqetësuese.

4. Peshqit (19 shkurt – 20 mars)
Peshqit, një tjetër shenjë e Ujit, simbolizohet nga Peshku dhe është thellësisht i lidhur me botën e emocioneve dhe intuitës. Ndërsa ata janë të njohur për natyrën e tyre ëndërrimtare dhe imagjinative, Peshqit mund të përjetojnë ndryshime të humorit për shkak të ndjeshmërisë së tyre të lartë. Ata thithin emocionet e të tjerëve si sfungjerët dhe kjo natyrë empatike mund të çojë në luhatje emocionale ndërsa lundrojnë në detin e ndjenjave.

5. Dashi (21 Mars – 19 Prill)
Dashi, shenja e zjarrtë dhe e zjarrtë e zjarrit, sundohet nga Marsi, planeti i veprimit dhe impulsivitetit. Ndërsa ata janë të njohur për shpirtin e tyre të guximshëm dhe aventurier, arianët mund të jenë të prirur ndaj ndryshimeve të humorit të nxitura nga energjia e tyre intensive. Ata mund të kalojnë nga të qenit entuziastë dhe të motivuar në lehtësisht të frustruar dhe të padurueshëm kur gjërat nuk shkojnë siç duhet.