Megjithë standardet globale të bukurisë janë ato që shohim në revista dhe shfaqje të modës, çdo komb ka veçoritë, traditat dhe zakonet e veta unike që lidhen me bukurinë femërore. Për shembull, ndërsa njerëzit në vendet e tjera shpenzojnë shumë për të drejtuar dhëmbët, në Japoni, gratë paguajnë për t’i bërë dhëmbët të duken të shtrembët. Pra, mund të themi se bukuria është me të vërtetë një term relativ.

1. Vetulla të bashkuara (Taxhikistan)

Ndërsa gratë në pjesë të ndryshme të botës i heqin vetullat dhe përdorin dyllin për ti dhënë formën e përsosur, për gratë në Taxhikistan një vetull natyrale është një shenjë tradicionale e bukurisë.

2. Qafa e gjatë (Tajlandë)

Qafat e gjata janë simbol i femrave në fisin Kayan. Ka rrënjë të ndryshme në këtë traditë, dhe shumë besojnë se ajo mbronte gratë nga skllavëria. Sidoqoftë, disa njerëz thonë se me qafën e tyre të gjatë gratë i ngjajnë dragonjve, të cilët janë figura të rëndësishme në folklorin vendas.

Vajzat fillojnë të veshin mbështjellje prej bronzi kur janë 5 vjeç dhe marrin gjithnjë e më shumë unaza që i zgjasin qafat me kalimin e kohës.

3. Hollimi i dhëmbëve (Indonezi)

Për njerëzit në Bali, mbushja e dhëmbëve është një ritual tradicional. Kjo procedurë bëhet kryesisht nga adoleshentët në mënyrë që të ‘largojnë shpirtrat e këqij.’ Dhëmbët e limuara në Indonezi janë një shenjë e pjekurisë. Pas kësaj procedure adoleshentët janë gati të martohen.

4. Thonjtë e gjatë të këmbëve (Indi)

Në 2015. Shridhar Chillal nga India u bë personi me thonjtë më të gjatë në një dorë, nga Rekordet Botërore Guinness. Sidoqoftë, gratë indiane nuk ndalen te thonjtë e duarve. Ato preferojnë gjithashtu thonj të gjatë këmbësh.

5. Fytyrë në formë zemre (Koreja e Jugut)

Koreja e Jugut ka numrin më të madh të procedurave kozmetike në botë për frymë. Konturimi i fytyrës është në top-3 , në listën e operacioneve plastike më të njohura në Korenë e Jugut. Përkundër rreziqeve të mundshme, gratë mund t'i nënshtrohen zvogëlimit të mollëzave, mjekrës apo nofullës - për të marrë formën "zemër" të fytyrës.

6. "Yaeba" - dhëmbë të shtrembër (Japoni)

Ndërsa njerëzit në pjesë të tjera të botës shpenzojnë shumë para për të drejtuar dhëmbët, tendenca e kundërt po ndodh në Japoni. Këtu, gratë paguajnë për t’i bërë dhëmbët jo të rregullt. Kjo tendencë quhet yaeba ose "dhëmb i dyfishtë". Këto dhëmbë të shtrembër i bëjnë gratë të duken më të reja dhe prandaj janë të njohura në mesin e vajzave japoneze.

7. Dhëmbët e zinj (Japoni)

Zbardhja e dhëmbëve ose ‘ohaguro’ është një zakon japonez i ngjyrosjes së dhëmbëve të zi me një lëng hekuri. Edhe pse aktualisht, askush nuk e përdor këtë praktikë, vlen të përmendet se dhëmbët e zinj konsideroheshin të bukur në historinë japoneze.

8. Fashimi hundës (Iran)

Për shkak të popullaritetit të madh të rinoplastikës, Irani është quajtur "kryeqyteti i rinoplastikës në botë". Shpjegimi pas kësaj është se femrat kryesisht mbulojnë trupin dhe kokën dhe kjo është arsyeja pse ato janë të apasionuara pas paraqitjes së fytyrës.

Fashat e hundës pas operacionit kanë edhe një emër të veçantë: "Fashë nderi". Gratë nuk përpiqen ta fshehin, por e tregojnë me krenari këtë si një shenjë të rinoplastikës së tyre të fundit. 

Disa prej tyre vazhdojnë të mbajnë fashë edhe shumë kohë pas operacioneve të tyre si një simbol i pasurisë për të treguar se mund ta përballojnë këtë lloj operacioni.