Me ardhjen e verës shtohet edhe dëshira për të bërë seks në ujë. Në plazh apo pishinë, nuk ka rëndësi se ku: të bësh dashuri në ujë gjatë verës bëhet edhe më emocionuese. Duket se xehtësia është bashkëpjesëmarrëse në shpirtrat e nxehtë dhe mund të rrisë dëshirën për të bërë marrëdhënie seksuale me partnerin tuaj në det, ndoshta përpara një muzgu që të lë pa frymë. Çfarë romance! Por jo gjithçka mund të jetë e suksesshme, veçanërisht nëse nuk jeni në dijeni për këtë temë. Para se të bëhesh seks në ujë do të ishte e këshillueshme të njiheni me pesë gjërat thelbësore që duhet të dini...A është seksi në ujë i rrezikshëm? Para së gjithash, duhet të vlerësojmë se çfarë lloj "rreziku" do të thotë: rreziku është në rregull, edhe nëse bërja e dashurisë në ujë mund të japë momente intime, të lumtura dhe emocionuese. Për fat të keq, ajo ka kundërindikacione dhe madje të rrezikshme.

Duhet supozuar se të pasurit e marrëdhënieve seksuale në një vend publik, në det ose në pishinë, është shumë e rrezikshme (si në përgjithësi të kesh marrëdhënie seksuale në ajër të hapur), sepse nëse zbuloheni, mund të akuzoheni për veprime të turpshme në vende publike, madje edhe mund të arrestoheni. Për të qenë të vetëdijshëm për vendet ku ju arrestojnë nëse kapeni duke bërë seks në publik ato janë Greqia, Danimarka dhe Egjipti.

Nuk është e vërtetë se seksi në ujë është kundër konceptimit të një shtatzënie! Në ujë, si në çdo vend tjetër, nëse masat e duhura nuk përdoren, shtatzënia mund të ndodhë doemos! Nëse guxoni të bëni dashuri në det, ndërsa njerëzit janë  në distancë, pozita ideale do të ishte njëri pas tjetrit: padyshim që të mos krijoni pamje e iluzione ose lëvizje që mund të tërheqin vëmendjen.

Kujdesuni për prezervativin veçanërisht nëse është seks rastësor. Infeksionet mund të transmetohen shumë lehtë. Por kini kujdes, sepse lateksi i kondomit mund të shpërthejë për shkak të kimikateve në ujë.

Është e domosdoshme të dini se gruaja duhet t'i kushtojë shumë vëmendje baktereve të shumta të pranishme në ujë dhe rërë që mund të krijojë acarim të pjesëve intime.

Lubrifikimi mund të jetë një problem. Uji nuk lejon që vagina të lubrifikohet siç duhet, kështu që ekziston rreziku i vuajtjes nga thatësia. Bërja e seksit në ujë është kaq emocionuese, por kini kujdes nga rreziqet!