Jeni duke menduar vazhdimisht për të ardhmen e marrëdhënies dhe se si gjërat "do të jenë". Jeni të fiksuar sesi gjërat mund të ndryshojnë për më mirë ose ndryshe dhe madje përpiqeni të ndryshoni partnerin tuaj për t'iu përshtatur këtij versioni fantazie të marrëdhënies që dëshironi.

Ju përqendroheni në të kaluarën dhe se si gjërat "ishin" kur marrëdhënia ishte gjatë periudhës së “muajit të mjaltit”. Ju ëndërroni për ato momente të mira, si për shembull kur ju takuan ose kur filluat ta shihnit për herë të parë këtë person. Ju preferoni këtë version fillestar të partnerit tuaj mbi personin që ata janë në të tashmen.

Ju justifikoni sjelljet problematike të partnerit tuaj ose dinamikën toksike të marrëdhënies. Ju ia atribuoni problemet në marrëdhënie një grupi unik rrethanash.

Ju keni tendencën t'i shpjegoni problemet ose sfidat që ndodhin në marrëdhënien tuaj me miqtë dhe familjen tuaj. Ju bëheni mbrojtës kur të tjerët shprehin shqetësimet e tyre për shëndetin e marrëdhënies suaj.

Ju jeni vazhdimisht të pakënaqur, por përpiquni ta arsyetoni këtë. Ju përpiqeni të largoni veten nga çdo ndjenjë "e keqe" që keni ndaj partnerit ose marrëdhënies tuaj. Ju e injoroni atë ndjenjën e brendshme që keni që po ju thotë se diçka thjesht nuk është në rregull.

Ndiheni sikur po punoni më shumë se partneri në lidhje. Ju jeni duke bërë ndryshime, por partneri juaj mbetet i njëjtë. Kur partneri juaj “ndryshon” sjelljen e tij, ky ndryshim është i përkohshëm dhe së shpejti ata kthehen në mënyrat e vjetra.