Një çështje relativisht e diskutueshme së fundmi lidhet me idenë se ne mund të humbasim tërheqjen tonë seksuale ndaj partnerëve afatgjatë.

Në martesë, ne premtojmë të përkushtohemi deri në vdekje pa kushte. Zakonisht nuk ka asnjë klauzolë në kontratat tona martesore që na lejojnë të rikonsiderojmë gjërat nëse partneri ynë fillon të jetojë një mënyrë jetese jo të shëndetshme, fiton peshë të tepërt ose ndryshon fizikisht në mënyrë drastike.

Megjithatë, shumë partnerë e gjejnë veten në përvjetorin e tyre të 20-të ose 25-të pa intimitet seksual dhe ndonjëherë tërheqje, duke vënë në dyshim përkushtimin e tyre dhe duke fantazuar për partnerë të tjerë të mundshëm.

Nga problemet me të cilat përballet një çift, kjo mund të jetë një nga më të vështirat.

3 Rekomandime

Kushtojini vëmendje intensitetit të tërheqjes seksuale që në fillim. Ndërsa intimiteti seksual mund të rritet përmes ndërhyrjeve në terapinë seksuale, baza themelore e tërheqjes seksuale është relativisht e qëndrueshme. Për këtë arsye, të dashuruarit nuk duhet të injorojnë tërheqjen fillestare që në fillim. Nëse shkëndija nuk është aty në fillim, ka pak prova që sugjerojnë se do të jetë atje 20 vjet më vonë.

Takoni njerëz që ndajnë një nivel të përafërt fitnesi me ju dhe kanë krijuar zakone të shëndetshme rreth dietës, ushqyerjes, stërvitjes dhe rutinave të tjera të kujdesit për veten. Hulumtimet sugjerojnë se modelet e ushtrimeve janë të vështira për t'u ndryshuar dhe mesatarisht deri në shumë të qëndrueshme gjatë gjithë jetëgjatësisë. Mos vini bast që partneri juaj i moshës së mesme të ndryshojë rrënjësisht dietën e tij dhe të stërvitet vazhdimisht, nëse nuk e ka bërë tashmë këtë në fillim të marrëdhënies suaj.

Ndani vazhdimisht admirimin për partnerin tuaj, duke nxjerrë në pah bukurinë dhe dëshirën tuaj për të çdo javë. Krijoni mundësi për takime që ju japin të dyve një shans për t'u ndjerë seksi, për të flirtuar dhe për të qenë intime seksualisht. Çiftet që e bëjnë këtë priren të kenë një paragjykim pozitiv të perspektivës dhe të fokusohen më pak në cilësitë e padëshiruara të njëri-tjetrit që mund të kontribuojnë në humbjen e tërheqjes.