Në botën moderne që po jetojmë, edhe nëse jeni me pushime, duhet të jeni në formë për të realizuar foto të mrekullueshme. Shumë shkrepje bëni, por ndonjëherë ndodh që nuk qëlloni në shenjë. Ne sot do t’ju vijmë në ndihmë me disa truke vërtet interesante që i përdor edhe Kim Kardashian për të realizuar foto të hatashme.

Kur pozoni pranë një pishine, shmangni linjat e drejta. Mos harroni, se vendosja e këmbëve drejt është një ide e keqe. Është më mirë të ngreni pak këmbën që është më larg kameras. Gjithashtu, mos harroni të hapni shpinën. Në këtë mënyrë, beli juaj do të duket më i hollë.

Kur dikush po ju bën një foto të gjithë trupit, shmangni pozicionin "ushtar". Kur qëndroni drejt, përballë kamerës, trupi humbet kthesat e bukura dhe duket i sheshtë. Nëse qëndroni gjysmë të kthyera, trupi juaj duket më femëror. Ju mund të prekni flokët tuaj ose të mbështeteni në diçka për të mbajtur duart tuaja të zëna.

Mos harroni të përdorni aksesorë. Ju mund të korrigjoni çdo defekt të formës trupore në këtë mënyrë dhe të përqendroni vëmendjen në pjesë të caktuara të trupit. Për shembull, nëse keni një bark të vogël, lidhni një shall rreth ijeve tuaja. Kjo do t'ju bëjë të dukeni elegante. Gjithashtu mos harroni se nëse keni veshur një shall ju duhet të qëndroni përballë kameras, përndryshe fundshpina juaj do të duket e sheshtë.

Nëse dëshironi të realizoni një foto e shtrirë në shezllon, mos u përballni me kameran, pasi kthimi në kënd deformon trupin. Kjo e bën pjesën e sipërme të duket shumë e mpirë dhe këmbët duken të shkurtra.

Mos pozoni gjysmë e shtrirë, pasi mund t’ju shfaqen rrudha në bark, bel dhe krahë. Për ta bërë trupin tuaj të duket më bukur, përdorni këtë mashtrim të vogël: shtrihuni në shpinë dhe mbani dorën në kokë.

Gjithmonë shikoni sjelljen tuaj. Mos qëndroni shtrembër. Për të nxjerrë në pah feminilitetin dhe kthesat e bukura të trupit tuaj, duhet të qëndroni drejt dhe me super e ngritura.

Kur të realizoni një foto ulur, sigurohuni që gjunjët tuaj të mos përballen me kameran drejtpërsëdrejti, pasi ata do të duken më të mëdhenj seç janë. Është më mirë të uleni anash dhe t'i ngrini pak këmbët për t'i bërë kofshët tuaja të duken më të kolme.

Nëse supet tuaja nuk janë perfekte, ky mashtrim do t’ju ndihmojë t’i fshihni. Mos e afroni kokën tuaj në sup, por lëreni trupin tuaj të lirë. Sigurohuni që qafa juaj të duket sa më e gjatë të jetë e mundur, dhe mos e vendosni asnjëherë mjekrën në shpatull, pasi fytyra juaj do të duket më e madhe dhe qafa më e vogël dhe më e trashë.

Kur dikush po ju realizon një portret, sigurohuni që ata të mos qëndrojnë mbi ju. Kërkojini fotografit të ulet dhe të realizojë foton në të njëjtin nivel me ju. Kthejeni fytyrën tuaj drejt kameras dhe ngrini pak supet. Ju do të theksoni qafën tuaj të gjatë, të hollë dhe kockat elegante të supeve.