Eshtë kaq e rëndësishme të kuptoni se për çfarë votoni. Revista Class ka një udhëzues me arsyet pse nesër duhet të votoni.

Vota juaj është zëri juaj në çështjet që ndikojnë në strehim, arsimi, punësim dhe kujdesin shëndetësor.

Këtu janë vetëm disa arsye pse duhet të votoni:

1. Zgjedhjet kanë pasoja.

Ju keni fuqinë të vendosni për cilësinë e jetës që dëshironi për veten dhe brezat e ardhshëm. Votimi është shansi juaj të vendosni për çështjet që ju interesojnë si transporti publik, rritja e pagës minimale ose minimizimi i taksave. Kjo është jeta juaj: gjeni kohë për të ndihmuar të vendosni se çfarë është më e mira.

2. Mosvotimi është heqja dorë nga zëri juaj.

Zgjedhjet vendosen nga njerëzit që dalin dhe votojnë. Merrni pak kohë dhe mësoni rreth masave dhe kandidatëve. Nëse nuk votoni, dikush tjetër do të marrë vendimin për ju. Fuqia juaj është në votën tuaj.

3. Janë paratë tuaja.

Ju paguani taksa, por a e dini se si përdoren ato para? Shumica e njerëzve nuk e dinë këtë. Votimi është shansi juaj për të zgjedhur se si shpenzohen parstë tuaja të taksave - të tilla si fondet për kujdesin shëndetësor dhe shërbimet sociale.

4. Votimi është një mundësi për ndryshim.

A doni të bëni një ndikim pozitiv? Votimi ju jep atë shans! Mbështetni kandidatët dhe masat e votimit që mund të ndihmojnë komunitetin tuaj, shtetin tuaj, dhe madje edhe kombin për të mirën më të madhe. Bëni që zëri juaj të dëgjohet në këto zgjedhje.

5. Komuniteti varet nga ju!

Komunitetet tona përbëhen nga miq, të dashur, fqinjë dhe fëmijë. Disa mund të mos e dinë se sa i rëndësishëm është votimi, ndërsa të tjerët nuk e kanë privilegjin. Merrni vendimin për të votuar për veten dhe ata përreth jush.

Sigurohuni që zëri juaj të dëgjohet - votoni!