Kur fshikëza juaj është gati gjysmë e mbushur, do të filloni të ndjeni nevojën për të shkuar në tualet. Siç e dini, kjo mund t'ju vërë në një situatë të pakëndshme kur nuk ka kohë ose vend të disponueshëm. Për fat të mirë, ka disa këshilla që ju ndihmojnë.

1. Shkarkoni gazrat nëse duhet.

Një grumbullim gazi në zorrë mund të ushtrojë presion shtesë në fshikëzën tuaj. Lehtësimi i këtij presioni duke shkarkuar gazin mund t'ju bëjë të ndiheni më të qetë dhe t'ju lejojë ta mbani ujin e hollë për më gjatë.

2. Ripoziciononi trupin: uluni drejt, por të relaksuar.

Mënyra se si e poziciononi trupin mund t'ju ndihmojë të forconi muskujt rreth fshikëzës dhe të ndiheni sikur "mbajtja e ujit të hollë" ekziston si mundësi. Mos u kërrusni, mos rrini shtrembër dhe uluni drejt për të lehtësuar disa presione në fshikëz.

3. Qëndroni ngrohtë.

Kur keni ftohtë, trupi do të reagojë ndaj rënies së temperaturës. Një nga pasojat është se do të prodhohet më shumë ujë i hollë. Prandaj mbulohuni me batanije për të qëndruar ngrohtë.

4. Shtrihuni.

Sipas këtij studimi, presioni mbi fshikëzën tuaj bie në mënyrë progresive kur shtriheni në krahasim me një pozicion vertikal. Kur ngriheni në këmbë, do të përdorni barkut për të mbajtur qëndrimin tuaj dhe pesha e ujit të hollë gjithashtu do të shtypë fshikëzën.

5. Kryqëzoni këmbët ndërkohë që qëndroni në vend.

Uretra është tubi që nxjerr ujin e hollë jashtë trupit tuaj. Ju mund ta shtrydhni këtë tub duke kryqëzuar këmbët. Sigurohuni që t'i kryqëzoni kur qëndroni të ulur në vend.

6. Mundohuni të mos qeshni.

Kur qeshni, muskujt të tensionohen, duke ushtruar presion në fshikëzën tuaj. Sidoqoftë, muskuli sfinkter, i cili mbyll uretrën për të parandaluar rrjedhjen, relaksohet me këtë presion të rritur dhe në këtë moment urinimi ndodh.

7. Mendoni për një shpërqendrim.

Kur fshikëza është e mbushur deri në gjysmë, nervat në fshikëz do t’i tregojnë trurit se është koha për të shkuar në tualet. Përpiquni të mendoni për diçka tjetër ose hutohuni pak në telefon dhe do të shihni që ndjesia për të urinuar largohet.

8. Shtrëngoni të pasmet tuaja.

Kontrolli i fshikëzës varet nga muskujt e legenit të cilët janë muskujt rreth tubit të urinimit. Shtrëngimi i të pasmeve së bashku disa herë është një ushtrim i shpejtë për të forcuar muskujt që mund të ndihmojnë në mbajtjen e ujit të hollë brenda fshikëzës, duke parandaluar rrjedhjen. Ju mund ta bëni këtë në çdo pozicion, duke qëndruar në këmbë ose ulur.

9. Shmangni hyrjen në ujë.

I njëjti fenomen siç u shpjegua më parë mund të ndodhë kur notoni në ujë të ftohtë. Sidoqoftë, ju sugjerojmë të qëndroni jashtë ujit, sepse kur kaloni direkt nga një mjedis i ngrohtë në një të ftohtë, papritmas mund t'ju lindë dëshira për të urinuar.