Një burrë indian, i cili pretendonte se kishte marrë vaksinën Covid-19 të paktën 11 herë, u kap nga një qendër e kujdesit shëndetësor përpara se të merrte një dozë të dymbëdhjetë.

Brahmadeo Mandal, një 84-vjeçar banor i shtetit lindor të Biharit, arriti të merrte dozat duke përdorur karta të ndryshme identiteti dhe numra celularë të të afërmve të tij, sipas një raporti në gazetën The New Indian Express.

"Qeveria ka bërë një gjë të mrekullueshme," tha zoti Mandal, duke shpjeguar dëshirën e tij për t'u vaksinuar më shumë se dy apo tre herë.

Qeveria federale e Indisë ka miratuar dy doza vaksine për qytetarët, dhe injeksione përforcuese që lejohen për punonjësit e kujdesit shëndetësor dhe ata mbi moshën 60 vjeç që kanë sëmundje shoqëruese.

Mandal, i cili mbante shënime të detajuara të shkruara me dorë për datat, oraret dhe kampet, pretendon se ka marrë 11 doza midis shkurtit dhe dhjetorit të vitit të kaluar.

Ai i tha BBC-së se udhëtoi në kampet e vaksinimit në të gjithë Madhepura dhe madje në të paktën dy rrethe fqinje - një më shumë se 100 km (62 milje) larg - për të marrë vaksinën. Ai përdorte karta të ndryshme identiteti për t'u regjistruar në këto faqe.

"Pas marrjes së vaksinës, dhimbja e trupit tim u zhduk. Më parë kisha dhimbje në gju dhe ecja me shkop. Tani nuk e bëj. Ndihem mirë."

Temperatura, dhimbja e kokës, lodhja - kryesisht të lehta deri në mesatare - janë efektet anësore më të zakonshme të raportuara pas marrjes së një vaksine Covid-19. Reaksionet e rënda alergjike janë më të rralla.