Punësimi ka filluar të ngadalësohet në Evropë, duke e bërë më të vështirë për disa nga ata që shpresojnë të ndryshojnë punën e tyre aktuale me një të re këtë vit për të gjetur një rol të përshtatshëm.

Tregu i punës kohët e fundit ka qenë mjaft i mirë për punëtorët, me shumë vende pune dhe pak konkurrencë. Por ndërsa situata ekonomike në Evropë mbetet e pasigurt mes luftës në Ukrainë dhe kostos së vazhdueshme të jetesës dhe krizave energjetike, shumë kompani janë detyruar të ngrijnë punësimet.

Me bizneset nën presion për të ulur emetimet e tyre të karbonit për të ndihmuar në trajtimin e krizës klimatike, nuk është për t'u habitur që një nga punët më të kërkuara të kompanive këtë vit është ajo e Menaxherit të Qëndrueshmërisë.

Menaxheri i Qëndrueshmërisë shfaqet në listat e "Punëve në rritje" të LinkedIn në 13 vende duke përfshirë Francën, Gjermaninë, Spanjën, Holandën, Italinë, Suedinë dhe MB.

Në Francë, tre vendet e para në listë janë zënë të gjitha nga punët në sektorin e shitjeve, duke filluar nga Menaxheri i Marketingut (puna nr. 1 me rritjen më të shpejtë), Përfaqësuesi i Shitjeve (#2) dhe Menaxheri i Suksesit për Klientët (#3).

Në Gjermani, vendin numër 1 e zuri pozicioni i Përfaqësuesit i Shitjeve, i ndjekur nga Menaxheri i Marketingut.