Rrjetet e lajmeve në Florida po kërkojnë për një pasagjer misterioz, i cili uli një avion i vetëm pasi piloti i tij humbi ndenjat.

Zëri i burrit të paidentifikuar u dëgjua në regjistrimet e fluturimeve publike duke i thënë kullës së aeroportit se ai "nuk kishte asnjë ide se si ta ndalonte aeroplanin". Një kontrollues i trafikut ajror që mëson pilotët e rinj e ndihmoi ta udhëzonte deri në Aeroportin Ndërkombëtar të Palm Beach.

Të dy u takuan në pistë për një përqafim, por nuk i shkëmbyen emrat.

"Kam një situatë serioze këtu. Piloti im është pa ndjenja," u dëgjua duke thënë burri në radio nga rreth 2.750 metra lart në ajër.

I pyetur për pozicionin e tij, ai u përgjigj: “Nuk e kam idenë”. Ai tha vetëm se mund të shihte bregun e Floridës përpara tij.

“Nuk e kam idenë se si ta ndaloj aeroplanin”, shtoi ai. "Unë nuk di si të bëj asgjë."

Robert Morgan, një kontrollor i trafikut ajror në Aeroportin Ndërkombëtar Palm Beach, ishte në pushimin e tij kur një koleg erdhi për ta njoftuar atë për situatën.

"E dija që avioni po fluturonte si çdo aeroplan tjetër. Thjesht e dija se duhej ta mbaja të qetë, ta drejtoja në pistë dhe t'i tregoja se si të zvogëlonte fuqinë në mënyrë që të mund të ulej," tha Morgan për WPBF-TV.

"Para se ta kuptoja, ai tha: "Unë jam në tokë. Si ta fik këtë gjë?", kujton Morgan.

Pasagjeri dhe Morgan më pas u takuan në pistë, ku u përqafuan dhe shkrepën një foto. Por nga emocionet, Morgan nuk e dëgjoi emrin e burrit, tha një reporter për WPBF për BBC News. Emri nuk u regjistrua as në radioburimin e arkivuar.

“Më dukej sikur do të qaja, sepse kisha shumë adrenalinë të krijuar”, tha Morgan për CNN.

"Ishte një moment emocionues. Ai tha se ai thjesht donte të kthehej në shtëpi te gruaja e tij shtatzënë... Dhe u ndjeva edhe më mirë. Në sytë e mi, ai ishte heroi. Unë thjesht po bëja punën time”.

Pasi avioni u ul, Morgan mund të dëgjohet në regjistrim duke lavdëruar pasagjerin hero tek pilotët e tjerë në pistë.

Piloti u transportua në spital, por emri dhe gjendja e tij nuk janë bërë të ditura.

Burimi: BBC