Gëzuar Ditën Ndërkombëtare të Miqësisë! Dita Ndërkombëtare e Miqësisë festohet çdo vit më 30 korrik. Është një ditë e shpallur fillimisht nga Kombet e Bashkuara. Në vitin 2011, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara e shpalli këtë ditë me idenë se “miqësitë midis popujve, vendeve, kulturave dhe individëve mund të frymëzojnë paqen dhe të ndërtojnë ura të reja”.

Vit pas viti, kjo ditë po gjen edhe më shumë miq të rinj dhe po njeh përhapje edhe më të madhe. Në një ditë si kjo, miqtë e ngushtë postojnë foto me njëri-tjetrin duke uruar dhe duke kujtuar se miqësitë janë të çmuara. Kur janë të sinqerta.

Shikoni më poshtë disa miq të ngushtë, prej vitesh, dhe menjëherë etiketoni tuajin.

Kledi Kadiu dhe Anbeta Toromani janë dy artistë shqiptarë që na kanë bërë krenarë të gjithëve në skenat e Italisë. Miq prej vitesh, sot ata nuk e kanë hedhur këtë foto vetëm për ta treguar lidhjen e tyre të ngushtë, por, mbi të gjitha, sepse e vlerësojnë dhe e respektojnë njëri-tjetrin. Sidomos në ditët kur, siç thotë Kledi, “fytyra mund të jetë e ndotur”…

Ne jemi miq jo sepse jemi të dy shqiptarë. Dhe as sepse bëjmë të njëjtën punë.

Ne jemi miq, sepse e vlerësojmë veten si njerëz dhe e respektojmë njëri-tjetrin.

Ekziston një proverb sicilian që thotë: "Vetëm miqtë e vërtetë do t'ju tregojnë kur fytyra juaj është e ndotur".

Dhe ajo do të ma tregonte.

Selena Gomez dhe Taylor Swift

Më tej, shikoni edhe personazhe të tjerë të njohur me miqësitë e tyre të gjata.

Kendall Jenner dhe Gigi Hadid
Kendall Jenner & Bella Hadid
Julianne Hough & Nina Dobrev
Kate Winslet & Leonardo DiCaprio
Kendall Jenner & Hailey Baldwin
Julia Roberts & George Clooney