Nëse ka diçka që influenca e rrjeteve sociale na ka mësuar, është se kremi i diellit është një nga mënyrat më të lehta dhe më efektive për të minimizuar dëmtimin nga rrezet UV,  veçanërisht në pjesët më të ekspozuara të trupit, si fytyra dhe qafa. Gjithashtu, është domosdoshmëri për parandalimin e kancerit të lekurës.

Por sa krem duhet të aplikojmë?

Është e vështirë të përcaktosh sasinë e duhur, por sipas dermatologëve sasia e mjaftueshme për fytytrën është dy gishta.

Një zonë tjetër delikate është qafa, që gjithashtu ka kontakt të drejtpërdrejtë me rrezet e dëmshme të diellit dhe sigurisht nuk duhet lënë pas, kur vjen puna për aplikimin e SPF-së.