Një gotë me ujë të ngrohtë para se të futesh në dush është një prej këshillave më të shpeshta të mjekëve që duhet ta praktikojmë të gjithë. Kjo, sepse uji i ngrohtë shërben për të ngrohur organizmin nga brenda, duke ndihmuar edhe në sistemin e qarkullimit të gjakut në sipërfaqen e lëkurës.

Përveç kësaj, uji ndihmon edhe për të mbajtur në ekuilibër nivelet e kripës në trup. Natriumi (kripa) shërben për të rritur presionin e gjakut dhe nxit mbajtjen e lëngjeve në indet e trupit. Nivelet e larta të natriumit mund të çojnë në presion të lartë të gjakut. Por kur pi ujë, i ul nivelet e kripës duke ndihmuar kështu në uljen e presionit të gjakut.Kështu, për ta përmbledhur atë që ndodh, mjekët sqarojnë: ngrohtësia e ujit që pi kombinohet me ujin e ngrohtë të dushit duke bërë të mundur që presioni i lartë i gjakut të bjerë.

Por uji gjithashtu ndihmon edhe për të ulur nivelet e kripës në trup, gjë që çon më tej në uljen e presionit të gjakut. Pra, një gotë ujë para një dushi të nxehtë mund të ndihmojë shëndetin!