Të mendosh për një martesë si diçka që ndodh vetëm një herë në jetë, është një magji që mund të "shkatërrojë" kufijtë e çdo buxheti. Fustani i bardhë, kostumi, unaza për të cilën keni ëndërruar, mund të jenë jashtë buxhetit tuaj. Në fund në fakt, kur realizon një dasmë (ke përmbushur një ëndërr), çfarë do të thotë se kjo gjë do të zgjasë përgjithmonë. Gjithsesi, duhet të shmangni shpenzimet e tepërta dhe kreditë që mund t’ju “penalizojnë” për një kohë të gjatë. Pse? Ekspertët tregojnë një fakt shumë interesant për një martesë të qëndrueshme.

Nëse realizoni një martesë të vogël, pa shumë shpenzime, ky është çelësi për një lidhje të rëndësishme:

Një dasmë e shtrenjtë nuk do të thotë një martesë e lumtur

Përpara se të martoheni, mendoni nëse ka një lidhje mes shpenzimeve të dasmës dhe kohëzgjatjes së martesës. Nëse ëndërroni një dasmë të vogël, nuk keni pse bëni një ceremoni martese tejet të madhe dhe madhështore, vetëm për të kënaqur të tjerët. Mendoni, që kjo ceremoni nuk do të vendosë për lumturinë tuaj në të ardhmen.

Kini parasysh gjithashtu, që stresi i borxheve është një arsye për të fajësuar njëri-tjetrin. Studimet e mëparshme kanë treguar se një problem financiar është çështja kryesore për të cilën diskutojnë çiftet. Dhe kjo është arsyeja e dytë (pas tradhtisë) që çon në divorc.

Prandaj, mendohuni mirë sa do shpenzoni në dasmë!