Gjithçka që bën Michelle Obama do të jetë gjithmonë me interes, edhe pse mund të mos duket kështu në fillim. Si 'zonja e parë me ngjyrë' e Shteteve të Bashkuara, ajo e di që fama kushton.

"Becoming", është dokumentari i ri i Netflix për jetën e saj.

Filmi, ndër të tjera, po cilësohet si një "vështrim i rrallë dhe nga afër" i jetës së ish-zonjës së parë. Por, ndërsa kujtimet - përmes historive thellësisht personale rreth luftimeve ekzistenciale në moshën e rritur dhe dhimbjeve të një aborti të mëvonshëm – japing një dritë të pjesshme të një gruaje që kritikët dhe admiruesit janë përpjekur ta njohin për vite me radhë. Ai mban të gjitha shënimet e një gruaje që zgjedh të ndajë jetën e saj me publikun: momente të përzgjedhura biografike dhe përfshirje të të ftuarve VIP, plus një dozë të shëndetshme të mesazheve motivuese për virtytet e arsimit dhe vetëpërmbajtjes personale.

Drejtuar nga Nadia Hallgren, filmi i çon shikuesit në një udhëtim të ngushtë me zonjën Obama ndërsa ajo fillon turneun e librit. Ajo synon të shfrytëzojë kohën për të reflektuar mbi tetë vitet në Shtëpinë e Bardhë dhe "për të kuptuar se çfarë më ka ndodhur". Bisedat e shumanshme të Obamës janë gjallëruese, duke ofruar më shumë njohuri personale dhe duke treguar versione më të mprehta të sharmit dhe humorit të saj karakteristik. Ajo diskuton tejkalimin e sindromës mashtruese, atë ndjenjë bezdisëse të mospërkatësisë, ndërsa studion në Universitetin Princeton. Një ndër të vërtetat interesante që rrëfen Obama është hezitimi i saj fillestar për të dalë me Barack Obama kur punonin në të njëjtën firmë ligjore në Çikago, sepse, pjesërisht, ai takim ishte shumë i pritshëm. "Kjo është vetëm ajo që po presin",- kujton ish-zonja e parë deklaratën e kolegëve të saj asokohe. "Ju të dy e doni njëri-tjetrin, apo jo? Ju jeni me ngjyrë, ai është me ngjyrë. Kjo do të jetë e mrekullueshme.”

Ndër të tjera, përgjigjet më interesante të Obamës nxiten gjatë ngjarjeve të komunitetit, kur ajo flet me grupe më të vogla njerëzish, shpesh studentë të rinj. Ata e pyesin se si e kapërceu ndjenjën e izolimit që përndjek shumë gra me ngjyrë që lëvizin nëpër botë. Ajo ua dedikon besimin në vetvete prindërve të saj, të cilët e lejuan të bënte pyetje dhe e bënë të ndihej 'e dukshme'. "Ne nuk kemi mundësi të presim që bota të jetë e barabartë për të filluar të ndihemi ekzistentë”,- thotë ajo. Por në fund të ditës “Becoming” nuk është filmi i sinqertë i Michelle Obama që njerëzit mund të kenë pritur…

Sepse është ende e paqartë nëse do të shohim ndonjëherë një film të tillë gjatë jetës së saj.