Nga të gjithë emrat e rinj të qeverisë Rama 2, disa ishin të njohur, disa të pritshëm, disa të diskutueshëm e të tjerë të rinj. Në grupin e këtyre të fundit, ajo që ka tërhequr vëmendjen e mediave ditët e fundit është pikërisht zv/kryeministrja, të cilën Rama nuk e ka zgjedhur në krah të tij pa qëllim. Duke vijuar edhe në këtë mandat barazinë mes grave dhe burrave në qeverinë e tij, Rama vendosi të ketë një femër si zv/kryeministre:

“Zv/kryeministre Senida Mesi, deputetja e qarkut Shkodër. S’ka nevojë për duartroktitje, vjen nga një karrierë e gjatë në sektorin bankar, pavarësisht barrës së jo pak kalamajve, me thënë të drejtën, ka vijuar paralelisht formimin e saj profesional në një universitet prestigjioz në Gjermani. Formimi dhe eksperienca e saj janë ekzaktësisht çfarë në nevojitet.”

Kështu e prezantoi Rama Senidën, e cila do të ketë rolin e zv/kryeministres në qeverinë Rama 2.

Por kush është Senida Mesi? Sipas prezantimit të Ps.al:

Senida Mesi lindur dhe banuese në Shkodër, më 16 dhjetor 1977. Ajo është e martuar me Dr. Artanin dhe kanë 3 fëmijë, Erlind, Iris dhe Edan. Znj. Mesi ka përfunduar suksesshëm në 2009 Masterin Ekzekutiv në Frankfurt, Gjermani, për Financë dhe Bankë. Është diplomuar në Universitetin e Tiranës, Fakulteti Ekonomik, dega Administrim-Biznes, në vitin 2000. Në vitin 2013 certifikohet Kontabël i Miratuar dhe në 2016 certifikohet në lidership dhe qeverisje nga Shkolla Shqiptare e Studimeve Politike, financuar nga BE. Znj. Senida Mesi ka hyrë në politikë në vitin 2015, kur edhe u bë Anëtare e Këshillit Bashkiak Shkodër. Ajo ka një eksperiencë 17 vjeçare si drejtuese në sistemin bankar dhe është eksperte në fushën e ekonomisë dhe financës, njëkohësisht lektore e jashtme në Fakultetin Ekonomik.

Një konsulente biznesi, e cila eksperiencën e saj ia ka kushtuar zhvillimit të biznesit. Aktualisht administratore në Universitetin “Luigj Gurakuqi”, Shkodër. Ajo është trajnuar në fusha të ndryshme, si ato bankingut, burimeve njerëzore, administrimit, manaxhimit të riskut, kredidhënies, zhvillimit të ndërmarrjeve të vogla e të mesme, sipërmarrjes, lidershipit, financave publike, qeverisjes vendore dhe zhvillimit ekonomik lokal. Folëse në Konferencen Ndërkombëtare të EFSE (Fondi Europian për Europën Juglindore për Zhvillimin e SME-ve) dhe pjesëmarrëse në Forumin Botëror për Demokraci në Strasburg. Znj. Mesi zotëron gjuhën angleze dhe italiane.