Të bësh pyetjen e duhur do të thotë të pyesësh për gjithçka. Të gjithë njerëzit kanë një të përbashkët, duan të jenë të lumtur ndërkohë që punojnë. Por a jemi ne me të vërtetë të lumtur? Gjigandi i medias sociale Facebook kohët e fundit zbuloi (tek redaktorët e Linkedin) pyetjen e vetme dhe më të kërkuar të intervistës së tij: “Në ditën tuaj më të mirë në punë, ditën kur ktheheni në shtëpi a mendoni se keni punën më të mirë në botë? Çfarë keni bërë atë ditë?

Me shumë siguri Silicon Valley ngulmon për këtë pyetje sepse ata duan të sigurojnë që punonjësit e ardhshëm do të jenë një përshtatje e mirë dhe se do të ishin të lumtur duke bërë atë që punojnë në Facebook në të vërtetë dhe në fakt kjo pyetje nxit direkt audiencën.

A po bëni mjaftueshëm për atë që e doni?

Ditët më të mira në punë janë kur ju bëni një punë të mirë dhe të vlerësuar pavarësisht rrethanave. Apo kur vendosni të shkruani një libër dhe shfrytëzoni edhe ditët tuaja të pushimeve për të ndërthurur aty edhe një moment frymëzimi. Të gjitha këto ju ndikojnë të kontribuoni me diçka unike dhe të veçantë. Ajo ç’ka në fund kupton secili nga ne është fakti qe shpenzon shumë pak kohë për gjërat që vërtetë do t’i bëjë, por që zbuloni që ditët tuaja më të mira nuk janë ditët e punës.

Duke u bërë një sipërmarrës ju mendoni se është e vetmja mënyrë për të bërë atë që doni, por në fakt nuk është kështu. Nëse kjo çon në largimin nga kompania, duke ndryshuar karrierën, duke ndjekur një thirrje, ose thjesht duke bërë disa ndryshime, pyetja që i shtroni vetes është :”A po bëni mjaftueshëm për atë që me të vërtetë ju bën të lumtur”?

Ju kërkoni që të punoni

Ju kap frika kur vjen koha që ju duhet të paguani faturat tuaja të detyrueshme. Por çfarë ndodh kur si prioritet vendosni punën tuaj? Thjesht duke qenë më i lumtur me punën tuaj ju po i kushtoni vëmendjen e duhur vetes tuaj dhe kohës tuaj. Filloni me këtë dhe gjërat do të bëhen më të lehta. Mbi të gjitha, ju do të fitonin qetësinë e duhur dhe do të jeni të lumtur me punën tuaj.  Kështu të gjitha paqartësitë tuaja do të marrin fund./BM/