Raporti intim mes dy njerëzve që duhen nuk është gjithmonë ai i pritshmi…Mund të ketë edhe surpriza, nga ato të pakëndshmet që të bëjnë që mos të të shkojë më mendja për seks. Por, e dini që duhet takt për t’ja thënë atij këtë të vërtetë apo pakënaqësi? Këtu janë disa truke apo mënyra se si mund t’ja thuash këtë gjë pa e lënduar partnerin…Mësojini tani!

- Ndryshim i zakoneve. Kjo nuk ndihmon t'i tregosh dikujt se ajo që po bëni është mbytëse, veçanërisht në dhomën e gjumit. Është një mënyrë e pagabueshme për të lënduar ndjenjat e partnerit tuaj. Në vend të kësaj, duhet të sugjerosh alternativa. Ejani me disa ide alternative që mund të provoni me partnerin tuaj, të cilat mund të jenë gjëra që ju tashmë e dini se i doni ose mund të jeni ide të reja. Për shembull, le të themi se partneri juaj përdor shumë presion dhe është tepër intensiv për ju. Ju doni që partneri juaj të përdorë një prekje më delikate. Nuk është e nevojshme t'i jepni partnerit tuaj një udhërrëfyes të plotë për kënaqësinë tuaj seksuale, por thjesh trego takt kur ja shpreh dëshirat.

- Bëni kërkesa pozitive. Për shembull, "Më pëlqen kur më puth qafën dhe dëshiroj që ta bësh më shpesh këtë" ose "I ke duart aq të buta. Po sikur të përpiqemi t'i bëjmë masazh njëri-tjetrit si pararojë"?

- Bëni shumë komplimente. Siç mund ta shikoni nga shembujt e mësipërm, është e mrekullueshme që të formuloni kërkesat tuaja me komplimente. Të gjithë jemi të shqetësuar për performancën tonë gjatë seksi dhe duke bërë sa më shumë komplimente ne mund ta zvogëlojmë shumë këtë ankth.