Sipas një studimi, njerëzit që kanë sy kafe janë të veçantë, kanë diçka më shumë që i karakterizon se të tjerët. Ekzistojnë disa pika mbi të cilat ato kanë një avantazh, siç është predispozita për t’u lidhur me të tjerët më thjeshtë.

Disa faktorë përcaktojnë karakterin dhe karakteristikat e një lënde, një prej të cilave është ngjyra e syve që zbulon detaje të caktuara të një teme. Sipas shkencës, në fakt, ngjyra e syve kafe tregon një personalitet të sinqertë dhe të dashur. Ata pëlqejnë të jenë në shoqëri dhe përpiqen të shkojnë në vende të gjalla ku mund të bëjnë miq të rinj. Janë gjithashtu njerëz romantikë dhe pasionantë dhe ata japin gjithçka vetë në një lidhje, qoftë ajo e dashurisë apo miqësisë.

Janë të lindura për të qenë udhëheqëse dhe kjo i bën ato një pikë referimi për të tjerët, duke qenë në gjendje të marrin vendime në mënyrë të prerë. Ata gjithmonë kanë një shaka gati dhe janë të mençura, duke i bërë të lumtur dhe të argëtuar miqtë e tyre.

Sipas shkencëtarëve, këto karakteristika vijnë nga një fushë magnetike që u përket këtyre subjekteve, gjë që i bën ata empatikë si nga pikëpamja e gëzueshme, ashtu edhe nga pikëpamja e dhimbshme.

Një përmendje e veçantë për gratë me sy kafe, të cilat duke qenë shumë të vështirë për tu dashur, kanë nevojë për vëmendje të thellë dhe prani të vazhdueshme. Ato janë gjithashtu këshilltare dhe dëgjuese të shkëlqyeshme, çka i bën ato protagonsite ideale në momentet më të vështira. Ne kemi folur për njerëzit me këtë ngjyrë të syve, por të mos harrojmë të gjitha ngjyrat e tjera që në mënyrën e tyre dinë të jenë të veçanta, duke pasur shumicën e kohës në karakteristikat e përbashkëta, herë të tjera të karakteristikave unike.