Ta themi thjesht, "Baby Botox" përdor një vëllim më të ulët të bototoksit sesa një injeksion tradicional për të qetësuar linjat e imëta dhe rrudhat. "Në vend që të përdorni 25 njësi në një zonë, mund të përdorni 10 njësi", i thotë Melissa Doft revistës "Allure", një kirurge plastike e çertifikuar nga bordi në Neë York City. "Unë kam shumë pacientë që kërkojnë gjysmën e dozës normale, pasi ata nuk duan të duken të ngrirë, por janë të lodhur nga rrudhat në foto. Pacientët e herëd dë parë me botox janë perfekt për këtë".

Përveç vëllimit të produktit të përdorur, Baby Botox ka të bëjë me teknikën, thotë Doris Day, një dermatologe e çertifikuar në Neë York City dhe autore e Beyond Beautiful. "Nëse jeni shumë të saktë ku vendosni produktin, mund të përdorni doza më të ulëta", thotë ajo. Këto mikro injeksione super të shënjestruara ofrojnë pamjen më të natyrshme dhe të përshtatshme, ndaj Baby Botox është kaq e lakmuar për këtë.

Këtu keni gjithçka që duhet të dini në lidhje me Baby Botox.

1. Ky nuk është një injeksion që e bëjnë të gjithë

Botox-i shpesh i lë pacientët të duken pak të ngrirë, por ky është faji i teknikës së keqe, jo domosdoshmërisht i vetë procedurës. "Në shumë vende ku nuk është një mjek i trajnuar estetik që bën injeksion, është me të vërtetë injeksion me numër", thotë ajo. Problemi me këtë është se asnjë fytyrë, apo edhe dy anët e një fytyre, nuk janë të njëjta. Baby Botox merr metodën e saktë të kundërt. Qëllimi i injeksioneve të synuara për adoleshentët ka të bëjë me personalizimin. "Për mua, qëllimi i Botox është ribalancimi dhe rivendosja e fytyrës në mënyrë që të dukeni në më të mirën tuaj", thotë Dita.

2. Mund të përdoret për të parandaluar rrudhat e linjave

Natyra delikate e Baby Botox e bën atë perfekt për ata që shpresojnë të parandalojnë linjat në radhë të parë duke filluar trajtimin në të 20-tat e tyre. "Baby Botox është projektuar për pacientët që janë në skajin më të ri të spektrit të përdoruesve të Botox që dëshirojnë të parandalojnë formimin e rrudhave", thotë Doft. Ideja është të parandaloni rrudhat para se ato të formohen duke përdorur Botox për të manipuluar mënyrën se si lëvizin muskujt që shkaktojnë rrudha.

3. Është potencialisht më e lirë

Përdorimi i më pak i produktit duhet të thotë të shpenzoni më pak para, apo jo? Ndoshta, por jo domosdoshmërisht. Në disa praktika, kostoja e produktit aktual përcakton çmimin, por në të tjera, kostoja e trajtimit bazohet në grupin e seancave, jo tek produkti.