Nëse jeni fansa të Harry Potter-it me siguri ju intereson të shihni si duket në të vërtetë vendi nga është frymëzuar shtëpia që të gjithë e kemi parë në “Harry Potter and The Deathly Hallows”. Shtëpia ndodhet në fshatin mesjetar Lavenham, Suffolk, në Angli dhe është një ndërtesë e shekullit të 14-të. Kjo shtëpi është pronë e Jane dhe Tony Ranzetta, që kanë jetuar aty për 20 vite.

Shtëpia është e hapur ndaj vizitorëve dhe një natë, përfshirë edhe mëgjesin, kushton 110 paund. JK Rowling dhe miqtë e saj kanë qëndruar në këtë shtëpi gjatë kohës që ajo ka shkruar librat, por kjo mund të mos jetë shtëpia perfekte për ju. Shtëpia është e pushtuar nga shpirtrat, kështu që nëse nuk ju pëlqejnë këto gjëra, nuk do t’jua sugjeronim.

Thuhet se në fillimet e jetesës së çiftit Ranzetta në shtëpi, Jane pa një burrë të kalonte përmes murit të kuzhinës dhe të endej në oborr. Po ashtu, në shtëpi jeton edhe një fantazmë tjetër e quajtur Becky. I zoti i shtëpisë, Tony thotë se Becky merr shpesh sende nga vizitorët, por mund t’jua kthejë nëse ia kërkon me mirësjellje. Sipas tij, ajo duhet trajtuar si një fëmijë dhe se është një fantazmë shpirtmirë.

Tmerruese, e dimë!

Keni dëgjuar shpesh histori të frikshme këtë periudhë Halloween-it, por nuk mund të mos jua tregonim edhe këtë... ;)

Hë si thoni, dëshironi ta vizitoni?