Ne gjithmonë dëgjojmë për ndryshimet midis orgazmës klitorale dhe orgazmës vaginale, por askush nuk e përmend ndonjëherë orgazmën e kombinuar. Siç e di mirë secila prej nesh, për shumë gra që arrijnë orgazmën, e gjithë kjo nuk është maksimumi i thjeshtësisë.

Në fakt, kënaqësia e femrës nuk është thjesht një fërkim apo stimulim fizik. Shumëçka varet nga stimujt (fantazitë) që trupi ynë merr nga truri. Sapo arrihet ekuilibri i duhur midis inputeve fizike dhe mendore, as kjo nuk është e mjaftueshme që gruaja të vijë.

Këtu futet në lojë orgazma e kombinuar: bashkimi i llojeve të ndryshme të stimulimit me qëllimin për të arritur kulmin e kënaqësisë, duke bërë që klitorisi të shpërthejë dhe të ndjehet plotësisht i kënaqur. Në fund të fundit, nëse mendojmë për mënyrën se si ne arrijmë të kemi një orgazmë, nuk bëhet fjalë kurrë për depërtimin ose stimulimin e klitorisit.

Fantazitë seksuale kombinohen për të luajtur një rol shumë të rëndësishëm, si dhe gjestet e tjera që mund të ndodhin gjatë marrëdhënies. Është shumë e rëndësishme që çifti të komunikojnë me njëri-tjetrin, në mënyrë që të ndihmojë të keni një orgazmë më të lehtë.

Orgazma e kombinuar: një kombinim i stimujve të ndryshëm

Nuk ka asnjë rregull universal që zbatohet për të gjitha gratë: çdo orgazëm që ato përjetojnë është e ndryshme nga njëra tek tjetra. Jo vetëm që ndryshon ritmi dhe intensiteti, por edhe perceptimi që kemi për të çdo herë. A keni bërtitur ndonjëherë: "Këtë herë ishte e bukur", ndërsa një tjetër as nuk mund ta kujtoni atë? Këtu, gjithçka varet nga stimujt që marrim.

Thithkat, përkëdheljet, puthjet në qafë: e gjithë kjo, së bashku me fantazitë, depërtimin dhe stimulimin e klitorisit, na lejon të flasim për një orgazmë të kombinuar. Por mbi të gjitha, kjo na lejon ta përjetojmë atë në maksimum!