Episodi i radhës në podcastin e shkrimtarit Albatros Rexhaj, punuar ekskluzivisht për Revistën Class, është frymëzuar nga një detaj interesant i rrëfimit “Përbindëshi i rrumbullakët”, shkruar nga Alberto Moravia: pse vrapojmë pas dikujt edhe pse e dimë që ai/ajo do të na refuzojë?

Albatros Rexhaj pyet: pse njerëzit bëjnë indiferentin, edhe pse mbase një ditë më herët keni kaluar një histori të jashtëzakonshme? Pse jemi ata që gjithnjë e bëjmë hapin e parë, pse shkruajmë të parët, pse nuk mund të përmbahemi? Dhe më e rëndësishmja, pse me vetëdije e poshtërojmë veten?

“Loja jonë me nervat e zemrës” është po ashtu titulli i një poezie që Albatros Rexhaj e ka shkruar javët e fundit dhe që po ashtu është përfshirë në këtë audio editorial, tërësisht spontan, ashtu siç është edhe dashuria, e pa plan dhe pa paramendim.