Teknika e operacionit të parë për rregullimin e hundës u zhvillua qindra vite më parë nga mjeku indian Sushruta, i cili sot quhet ''babai’’ i operacionit plastik. Që nga ajo kohë, janë shfaqur një larmi metodash për rinoplastikë, të cilat përdoren nga miliona gra dhe burra në të gjithë botën.

Ndryshimi i hundës mund të ndikojë në pamjen e përgjithshme të një personi. Në fotot e mëposhtme do të shikoni se si disa vajza kanë ndryshuar pamjen e tyre, kur kanë bërë hundën operacion: