Gratë kanë raportuar se lëkura e thatë është problemi i tyre më i zakonshëm. 42% shpenzojnë më shumë se 200 dollarë në vit për ta zgjidhur këtë problem që mund të çojë në plakje të shpejtë. Por është gjithashtu e rëndësishme të dini se si të përdorni produktet kozmetike, në mënyrë që të mos dëmtoni më shumë lëkurën tuaj. Ja çfarë duhet të bëni:

1. Ndiqni një mënyrë të caktuar gjatë aplikimit të produkteve kozmetike.

Dermatologu, Dendy Engelman, këshillon që gjithmonë ta filloni me aplikimin e produkteve me konsistencë më të lehtë. Për shembull, aplikoni tonifikuesin dhe më pas serumin, ndërsa kremi i diellit duhet të jetë gjëja e fundit.

Kremi i diellit duhet të aplikohet çdo ditë, dhe jo vetëm në verë. Edhe 10-15 minuta nën diell, në ditë, mund të dëmtojë lëkurën dhe të përshpejtojë plakjen.

2. Zgjidhni një ditë të javës për t’u çlodhur.

Sipas hulumtimeve,  nivelet e stresit në punë në ditët e sotme janë më të larta se kurrë më parë dhe gati 50% e punëtorëve e përjetojnë atë. Truri dhe trupi kanë nevojë të qetësohen. Një ditë pushimi mund të ndryshojnë jetën tuaj për mirë, sepse mund të forcojë sistemin imunitar dhe të rrisë jetëgjatësinë.

3. Mos bëni banjo dielli nëse keni plagë të freskëta.

Është më mirë të shmangni rrezet e diellit nëse keni plagë të freskëta dhe nëse i keni në një vend të dukshëm duhet të aplikoni krem â??â??dielli çdo herë që dilni.

Mbrojtja nga dielli mund të zvogëlojë njollën e kuqe ose kafe që mund të shkaktojnë plagët. Mjekët këshillojnë përdorimin e një kremi â??â??dielli me SPF prej 30 ose më të lartë.

4. Mos hiqni dorë nga çokollata.

Para së gjithash, trupi ka nevojë për sheqer që të ketë energji për të mbijetuar. Së dyti, çokollata e zezë është e shëndetshme. Kakaoja është e pasur me elementë të quajtur flavanol që mund të ndihmojnë në mbrojtjen e zemrës. Çokollata e zezë përmban deri në 2-3 herë më shumë solide të pasura me flavanol kakao sesa çokollata me qumësht. Gjithashtu, kjo ndihmon në relaksimin e enëve të gjakut, përmirëson rrjedhën e gjakut dhe madje ul presionin e gjakut.

5. Mos provoni dieta të njohura.

Kontrolloni gjithmonë faktet në lidhje me ushqimin dhe mënyrën e funksionimit të tij. Për më tepër, organet tona janë individuale dhe nëse funksionojnë mirë për një person, nuk funksionojnë për një tjetër dhe madje mund t'i dëmtojnë ata.

6. Vishni taka të lartësive të ndryshme.

Është më mirë të mos vishni këpucë të sheshta gjatë gjithë kohës, sepse muskujt e pulpës mund të zgjaten. Dhe e kundërta ndodh me takat e larta, ku muskujt mund të bëhen më të shkurtër.

7. Pini ujë nëse nuk keni fjetur shumë.

Gjumi me 6 apo me më pak orë shkakton rrezikshmëri dehidratimi deri në 59%. Nëse nuk flini 7 deri në 8 orë, pini shumë ujë për të rifituar nivelin e duhur të tij në organizëm.