Humbja e aftësisë për të nuhatur dhe shijuar i shtohet listës së shqyrtimit për Covid-19. Kjo ishte kërkesa e mjekëve në SHBA, të dielën.

Akademia Amerikane e Otolaringologjisë tha se simptomat e anosmisë, ose mungesës së aftësisë për të nuhaturn dhe disgeuzia, ose mungesa e shijes, duhet të përdoren për të identifikuar infeksione të mundshme si Covid-19.

"Anosmia, në veçanti, është parë tek pacientë që kanë testuar pozitivë për koronavirusin pa simptoma të tjera"- thuhet në një deklaratë në faqen e internetit të akademisë. Këto simptoma "kërkojnë konsiderim serioz për izolimin dhe testimin e këtyre individëve", vazhdon deklarata.

Dihet prej kohësh se humbja papritur e aftësisë për të nuhatur, ose ansomia, mund të lidhet me infeksione të ndryshme të rrugëve të frymëmarrjes.

"Koronavirusët e përshkruar më parë mendohet se përbëjnë 10-15% të rasteve. Prandaj, nuk është për t'u habitur që romani me virusin Covid-19, gjithashtu do të shkaktonte anosmia tek pacientët e infektuar. Tashmë, ka prova të mira nga Koreja e Jugut, Kina dhe Italia, që një numër i konsiderueshëm i pacientëve të infektuar me Covid-19 kanë zhvilluar anosminë",- thuhet në deklaratë.

Megjithatë, ethet, kolla dhe problemet me frymëmarrjen vazhdojnë të jenë simptomat mbizotëruese të Covid-19.