Kujdesi intensiv ka të bëjë me departamente të specializuara të krijuara për të siguruar trajtim dhe monitorim nga afër për pacientët që janë shumë rëndë të sëmurë.

Ata kanë më pak pacientë dhe më shumë staf për një kujdes më të madh dhe dhomat janë pajisur me pajisje të sofistikuara të monitorimit.

Kush ka nevojë për kujdes intensiv?

Ka shumë arsye të ndryshme pse një person mund të ketë nevojë për këtë lloj kujdesi.

Disa pacientë kanë nevojë për shërim pas operacionit intensiv. Të tjerët kanë nevojë për të pas një traume të rëndë, për shembull një aksidenti.

Kryeministri Boris Johnson tani po trajtohet në njësinë e kujdesit intensiv (ICU) në spitalin “Shën Thomas 'në Londër. Ai është zhvendosur atje, sepse simptomat e infektimit me  koronavirus nuk janë përmirësuar. Johnson përfundoi atje për shkak të etheve të vazhdueshme dhe pavarësisht se nuk i është dhënë një ventilator frymëmarrjeje, ai ka ende vështirësi me frymëmarrjen.

Pacientët nën kujdes intensiv do të ldhen me shumë makineri përmes tubave, telave dhe kabllove, për të monitoruar së si po e përballon sëmundjen trupi i tyre. Përveç këtyre, ata marrin edhe trajtime shtesë, përfshirë edhe ushqimin.

“Shën Thomas 'ka përvojë në trajtimin e pacientëve me koronavirus. Për raste jashtëzakonisht të rënda mund të përdorë një makinë mbështetëse për jetën e quajtur ECMO (oksigjenimi i membranës ekstrakorporale), e cila zëvendëson disa nga funksionet e zemrës dhe mushkërive. Ekzistojnë vetëm një pjesë e vogël e këtyre makinave në të gjithë vendin.

Sapo dikush është mjaftueshëm mirë, ata do ta zhvendosin përsëri në një repart tjetër spitalor. Kjo çliron shtratin për një pacient, i cili mund të ketë nevojë urgjente për të.