Aktori i Scarface, Geno Silva, i cili luajti në filmin famëkeq ‘The Skull’ në 1983, ka vdekur në moshën 72 vjeç.

‘Hollywood Reporter’ ka raportuar se ai vdiq në Los Angeles më 9 maj nga komplikimet që lidhen me çmendurinë e quajtur degjenerim frontotemporal.

Roli më i famshëm i Geno-s ishte në filmin 'Al Pacino', 'Scarface', në të cilin luajti vrasësin që kishte për detyrë ta sillte Tony Montana-n në një betejë të madhe me armë.

Karriera e aktrimit të Geno përfshin disa nga shfaqjet më të mëdha televizive të viteve '80 dhe '90, me turne në Miami Vice, 'Star Trek': 'Enterprise' dhe 'Alias'. Ai gjithashtu u shfaq në 'Key West', si dhe në 'Broadway'.

Geno lindi në Albuquerque, New Mexico më 20 janar 1948 dhe pati një karrierë të mrekullueshme në aktrim.

Një nga shfaqjet e mrekullueshme të tij, erdhi në vitin 1994, ku u shfaq në prodhimin skenik të Peter Sellars të 'The Merchant of Venice' me Philip Seymour Hoffman dhe John Ortiz.

Nga të gjitha rolet në ekranin e madh, 'Scarface' do të jetë gjithmonë sinonimi i tij.

‘The Skull’ ishte një sulmues i punësuar nga Alejandro Sosa (Paul Shenar) që do të zhdukte një tregtar famëkeq të drogës, Tony Montana-n, i luajtur nga Pacino.

‘The Skull’ ishte një vrasës me pagesë nga Alejandro Sosa (Paul Shenar) për të zhdukur një tregtar famëkeq të drogës, Tony Montana-n, i luajtur nga Pacino.

Ai u bë një personazh ikonik, duke vrarë Montana-n me një goditje të vetme në kulmin e filmit.