Në Tik Tok njerëzit po publikojnë video të luleshtrydheve që i zhysin në ujë me kripë për t’i pastruar dhe rezultati është i tmerrshëm. Nga luleshtrydhet dalin krimba dhe insekte që kurrë nuk e kishim menduar se mund të kishin qenë aty.

Pas këtyre videove përgatituni t’i shihni me një tjetër sy luleshtrydhet.

@31toni

Wash ur fruit I guess .... or don’t ? the flavor is immaculate ?? ##fruit ##bugs ##strawberry

? original sound - 31toni

Sipas Cloud Mountain Farm Center, krimbat janë me shumë mundësi larva të insektit të quajtur Spotted Wing Drosophila, një insekt frutash që i lëshon vezët në fruta të pjekura, si luleshtrydhet apo qershitë.

Ashtu siç shumë njerëz theksuan në komente, këta insekte nuk janë të dëmshëm nëse hahen, po ashtu ata nuk gjenden vetëm te frutat.

Megjithatë, nëse edhe pas këtyre videove nuk jeni të gatshëm të hiqni dorë nga luleshtrydhet, të paktën tani e dini si t’i pastroni mirë ato dhe frutat e tjera. Mjafton pak ujë me kripë dhe voila!