Ndryshe nga ç'kemi besuar deri tani, alkooli nuk ndihmon në parandalimin e infektimit nga koronavirusi, përkundrazi rrit rrezikun e prekjes prej tij. Ky është përfundimi i nxjerrë së fundi nga specialistët dhe për këtë, ka reaguar në një komunikim zyrtar edhe Instituti i Shëndetit Publik.

ISHP thotë se konsumi i alkoolit nuk ju mbron nga koronavirusi i ri, ndaj, në asnjë rrethanë nuk duhet konsumuar asnjë lloj produkti alkoolik si mjet për parandalimin ose trajtimin e infeksionit Covid-19.

Ja disa këshilla që jep ISHP:

Shmangeni konsumin e alkoolit që të mos demtoni sistemin imunitar.

Mos e përdorni alkoolin si mënyrë për të përballuar emocionet dhe stresin.

Mos përziej alkoolin me ilaçe.

Shmangni pirjen e alkoolit dhe duhanit së bashku, sepse kjo rrit rrezikun për t’u prekur nga Covid-19.

Sigurohuni që t'i mbani fëmijët larg alkoolit.