Orët e para të ditës janë gjithmonë të tmerrshme që mund të kenë efekt gjatë gjithë ditës nëse nuk nisin mirë. Ja çfarë duhet të bësh.

Ji në kohë
Kjo është e bezdisshme për shumë njerëz — por shumë e kanë të vështirë të jenë gjithmonë korrekt me kohën. Jo vetëm sepse lënë përshtypje të keqe, por edhe sepse mund të ndikojnë në kohën e personave të tjerë.

Një frymëmarrje e thellë dhe meditim

“Mënyra më e mirë për të nisur ditën” - thotë Michael Kerr, spiker i biznesit ndërkombëtar, autor dhe president i “Humor at Work”

Ha mëngjes të mirë

Fillo ditën në një vend të pastër

Organizoje ditën dhe bëj një listë

Ji prezent. Edhe nëse nuk je njeri mëngjesi, është mirë të jesh i pranishëm në punë, sidomos nëse ke një punë që të vendos në marrëdhënie me të tjerë.

Bëj një kontroll paraprak me kolegët

Organizo vendin e punës

Kujto qëllimin kryesor për të cilin je në punë

Mos u huto nga email-et

Dëgjo mesazhet zanore

Vendos prioritetet e punës

Përzieji gjërat nga koha në kohë

Planifiko një pushim të shkurtër