Saniniu Laizer, një minator tanzanian, u bë një milioner brenda natës. Në moshën 52-vjeçare, ai kurrë nuk mendoi se kjo do t'i ndodhte, kurrë!

Tanzaniti është një gur i rrallë që gjendet vetëm në Tanzani

Tanzaniti është një nga gurët e çmuar të Tokës dhe sipas një gjeologu tanzanian, furnizimi i tij mund të përfundojë plotësisht brenda 20 viteve.

Gjetur vetëm në Tanzaninë Veriore, guri është vlerësuar gjerësisht për hije të ndryshme të tij si: të kuqe, jeshile, vjollcë dhe blu dhe veçanërisht përdoret për të bërë bizhuteri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Good News (@tanksgoodnews) on

Z. Laizer gjeti gurët ndërsa ishte në minierë dhe përcaktoi që ato peshonin përkatësisht 9.2 kg dhe 5.8kg. Deri në momentin e zbulimit të tij, guri më i rëndë Tanzanit i zbuluar ndonjëherë peshonte vetëm 3,3 kg. Dy gurët e Laizer të kombinuara bashkë peshonin mbi 33 kg.

Minatori me fat e gjeti veten të pasur me 3.4 milion dollarë pothuajse gjatë natës.

Ajo që vendosi të bëjë me paratë

Ndërsa një shumë kaq e madhe parash janë tërheqëse dhe hap një derë të mundësive për projekte personale, Laizer kishte plane të ndryshme në mendje. Në fakt, paratë nuk do të ndryshonin stilin e jetës së tij. Në vend të kësaj, ai dëshiron të investojë në komunitetin e tij.

"Unë dua të ndërtoj një qendër tregtare dhe një shkollë. Unë dua ta ndërtoj këtë shkollë afër shtëpisë time, ”- tha Laizer. "Ka shumë njerëz të varfër përreth që nuk mund të përballojnë t'i çojnë fëmijët e tyre në shkollë."

“Unë nuk jam i arsimuar por më pëlqen që gjërat drejtohen në një mënyrë profesionale. Kështu që unë do të doja që fëmijët e mi të drejtonin biznesin në mënyrë profesionale.” – tha Saniniu Laizer në BBC.

Të dorëzohesh mund të jetë më e dobishme

Vendimi vetëmohues i Laizer për t'i dhënë komunitetit të tij është frymëzues. Do të ishte e thjeshtë për të marrë një rrugë më egoiste dhe për të përdorur paratë për qëllimet tona. Por Laizer e di se edhe ai është pjesë e komunitetit që dëshiron të lartësohet dhe të ndihmojë. Të gjithë lulëzojmë kur ndihmojmë njëri-tjetrin.