A biographical book about the life of Harry and Meghan in the kingdom, is expected to be published soon. Meanwhile The Times has published some passages of the book that are expected to shock the royal family.

According to this book, during a conversation made in March, some time after Meghan and Harry announced that they would resign from royal duties, the duke seemed to say with tears in the eyes of a friend:

"I gave up my whole life for this family. I was ready to do whatever it took. But here we are! "It's very sad," she told her friend.

Pasazhi, botuar nga Times, thotë se pas vendimit të çiftit për t'u larguar nga familja mbretërore dhe për t'u transferuar në Los Angeles qëndron Princi Harry dhe jo Meghan, siç kemi menduar të gjithë.

“Ishte Harry ai që donte të largohej. Thellë-thellë, ai gjithnjë po luftonte brenda asaj bote. Ndërsa ajo [Meghan] e hapi derën për të.”

"Finding Freedom: Harry, Meghan and the Making of a Modern Royal Family" u shkrua nga vëzhguesit mbretëror, Omid Scobie dhe Carolyn Durand. Biografia, që do të botohet muajin tjetër dhe e shkruar me pjesëmarrjen e disa prej njerëzve që janë më afër çiftit, tregon të vërtetën e largimit të çiftit Sussex nga Mbretëria e Bashkuar.

Pas dasmës së tyre në maj të 2018-ës, Harry dhe Meghan u panë si mbretërorët e ardhshëm dhe popullariteti i tyre u rrit ndjeshëm, gjë e pasqyruar edhe në mediat sociale më pas. Por sipas biografisë ata janë ndjerë të pambështetur në atë që donin të bënin më pas.

Ekstrakte nga libri i bujshëm pretendojnë se Harry dhe Meghan ndiheshin të lënë në mëshirë të fatit dhe të irrituar që William dhe Kate morën të gjitha rolet më të mira zyrtare, para se ata të vendosnin të largoheshin për në SHBA.

“Finding Freedom” gjithashtu përshkruan se si marrëdhëniet midis çiftit Harry-Meghan dhe William-Kate u tensionuan aq shumë saqë në mars ata mezi flisnin. Biografia pretendon se dy çiftet vështirë se folën në shërbimin e Commonwealth në Westminster Abbey, pavarësisht se nuk e kishin parë njëri-tjetrin që nga janari. Autorët e librit, Scobie dhe Durand, thanë:

“Megjithëse Meghan u përpoq të krijonte kontakt me sy me Kate, dukesha mezi e pranoi.”

Autorët përshkruajnë një tension në rritje midis çiftit Sussex dhe anëtarëve të tjerë të familjes mbretërore. Ata thonë se Harry dhe Meghan mendonin se ankesat e tyre nuk merreshin seriozisht dhe besonin se familjet e tjera mbretërore po sajonin histori rreth tyre për shtypin.

“Vetëm një pjese të vogël të njerëzve që punonin në pallat mund t'u besonin. Madje roja i vjetër iu referohej si ‘vipat’,” -shkruajnë autorët.

Një zëdhënës i Harry-t dhe Meghan-it tha se çifti nuk kontribuoi në libër, por ai nuk mohoi në asnjë moment përmbajtjen e ekstrakteve të The Times.

The statement said: 'The Duke and Duchess of Sussex were not interviewed and did not contribute to' Finding Freedom '. "This book is based on the authors' own experiences as members of the royal press corps and their independent reporting."

Other "secrets" remain to be discovered after the book is published.