Prestigious magazines around the world had to adapt in record time to the conditions created by the coronavirus pandemic, which "froze" everything. Well-thought-out and long-planned covers had to be postponed indefinitely, because in addition to the conditions making it impossible to realize, the world was only interested in what was happening with the pandemic and nurtured in the hope that everything would turned into a nightmare very soon. And the famous magazines managed to do what they had always done, thus proving their extraordinary creativity and adaptability.

From the perfect covers, admired and dreamed of by all, the world’s most prestigious brought covers that were not planned and were not imagined to be published.

Many editors changed the content of the magazines at the last minute, replacing them with hours-long photos, real-life images and images that spoke to thousands of computer descriptions and embellishments. Almost all the magazines created a space for those who deserved to be admired the most - the heroes of the front line of the "war".

Vanity Fair Italia placed on the cover published on April 8 the portrait of a pulmonologist. Grazia UK honored the employees of the National Health Service with 4 special covers.

Imazhe të mbushura me kuptim, ashtu si kopertina digjitale e Vanity Fair USA më 26 mars, ku u shfaq një teknik sanitar në një Siçili të zymtë. Apo kopertina e Vogue Portugal në prill, që portretizon puthjen e një çifti me maska. Një tjetër kopertinë që kishte në qendër maskën ishte ajo e Glamour Rusia me yllin e pop-it Lena Temnikova-n. Një gjetje tjetër gjeniale ishte maska e pikturuar në fytyrën e Mona Lisa-s, e zgjedhur për kopertinën e revistës iraniane të modës Revista Prestige.

Numri i muajit prill i GQ Portugal shfaqi një fytyrë të buzëqeshur, të lindur si një simbol i pozitivitetit në vitet 1960. Fotoja u shoqërua me tekstin “Gjithçka do të jetë në rregull” dhe “F*ck off Covid-19”. Revista dëshironte t’u dërgonte njerëzve një mesazh të thjeshtë dhe njëkohësisht t’u ngrinte paksa humorin.

Vanity Fair Italy publikoi më 8 prill një kopertinë speciale me një poster në mbështetje të kompanive italiane – një vepër e artistit Francesco Vezzoli, e krijuar posaçërisht për revistën e famshme. Në homazh të Lucio Fontana-s, Vezzoli portretizon një kanavacë tringjyrëshe me një prerje që përfaqëson një plagë dhe një rrugëdalje. Punim ky që do të dalë në ankand dhe të ardhurat do të dhurohen për bamirësi.

Pozitivitet dhe shpresë ka përcjellë edhe revista Elle Spain. “Tani më shumë se kurrë, na duhet një rrugë shpëtimi për të ëndërruar, imagjinuar dhe reflektuar” janë fjalët e Benedetta Poletti, drejtoreshë e Elle Spain, e cila flet për rëndësinë e gjesteve të vogla të solidaritetit e për dëshirën për t'i publikuar në mënyrë që të na ngushëllojnë dhe të na tregojnë se po bëjmë më mirë nga sa mendojmë.

Për numrat e majit, 6 revistat e grupit Condé Nast España (Vogue, Vanity Fair, GQ, AD, Condé Nast Traveler, dhe Glamour) u mblodhën me një iniciativë të përbashkët për të prezantuar “Ne ëndërrojmë së bashku”, një mesazh shprese në një botë të re.

Për herë të parë në 32 vite, Vogue Spain del me një imazh në vend të një fotografie – një grua që qëndron në një ballkon, duke rikthyer kujtime e duke rikujtuar bukurinë e tyre. “Një letër dashurie për botën që na kujton gjithçka për të cilën ia vlen të luftojmë”, - shpjegon Natalia Gamero del Castillo (presidente dhe CEO).

GQ publikoi një fotografi të realizuar në shtëpi nga fotografi Glen Luchford, i cili po përgatit ushqim me djalin e tij për të pastrehët në Los Angeles – një mesazh solidariteti, rezistence dhe force.

Një mendim shumë i fuqishëm nga Emiliano Ponzi; ilustruesi që projektoi “përqafimin e mungesës” për kopertinën e Vanity Fair. “Është një person që përqafon asgjë, por ju mund të shihni që kjo asgjë ka formën e një njeriu”, -ka shpjeguar Ponzi. Në atë gjest të gjithë mund të shohim vetveten, së bashku me ankthet tona, por edhe me dëshirën tonë për të përqafuar përsëri dhe dëshirën për të dashur thellësisht, që askush nuk do të mund të na e marrë kurrë.

For the first time in the magazine's international history, the cover of Vogue Italia in April was completely white. White as respect, rebirth, light after darkness, the uniforms of those who saved our lives, as explains director Emanuele Farneti, who, on the page of his magazine, assures:… “white means empty, will says it is a whole page to be written, the main page of a new story to begin with.