It happens to all of us in the summer to look in the closet for a comfortable outfit, to keep it worn all day and not to bother us; to absorb sweat, not to cause itching, not to change shape (widen, narrow), not to create wrinkles, etc. What is the first material that comes to your mind about this? Of course, cotton! And after him, I also left.

Why experts, dermatologists and stylists choose exactly these types of fabrics, which, especially in summer, create an absolute comfort. There are several reasons.

Cotton is natural

Pambuku është një bimë e rritur nga toka. Fillon si një lule dhe piqet në një bohçe, e cila krijon pëlhurën e butë dhe të lehtë që njohim dhe që e duam. Duke qenë prodhim i natyrës, edhe lëkura jonë e dashuron dhe ndihet mjaft mirë me pambukun.

Pambuku nuk të krijon alergji

Pambuku është i butë, i lehtë dhe të krijon rehati. Etiketat e veshjeve që përmbajnë të paktën 60% pambuk konsiderohen të pasura me pambuk dhe kanë më pak të ngjarë të të shaktojnë kruajtje, irritim, të jenë të ngurta ose të ngjeshura pas trupit. Pambuku është i lirshëm dhe përshtatet më mirë se çdo pëlhurë tjetër pas trupit. Pambuku të mban të freskët nëse punën e keni jashtë në mjedis të hapur dhe në temperatura të larta.

Pambuku nuk mban erë të keqe

Jeni gjatë gjithë ditën jashtë, në temperatura të larta, djersini, apo edhe gatuani në shtëpi, ose edhe ulur rreth zjarrit në kamp, rrobat do të kundërmonin gjithfarëlloj erërash të ndryshme. Këto aroma kanë tendencë të ngjiten në poliester edhe pasi ta keni larë, por kjo nuk ndodh me pambukun. Kur lani pambukun, materiali lëshon substanca me erë më të lehtë se pëlhurat e tjera. Nuk ka asnjë material tjetër me erë më të këndshme se pambuku.

Pambuku ruan formën

Ka shumë materiale të tjera të cilat ne i ruajmë si sytë e ballit, sepse një gabim në larje na kushton shumë shtrenjtë. Materiali i tyre mund të zgjerohet apo ngushtohet. Sa më shumë material elastik të kenë një veshje, aq më të larta janë shanset që ajo ta ndryshojë formën dhe sa më shumë material pambuk, aq më rezistente do të jetë. Ruajini rrobat nga forma duke kërkuar më pak se 5% elastik në etiketën e tyre.

Ndërsa linoja është ai materiali që u përshtatet të gjithëve, e freskët dhe komode – që mund të vishet në çdo event, si gjatë ditës, edhe në darkë.

Pse të veshësh lino konsiderohet si luks?

Gjatë historisë linoja ka qenë e preferuara e atyre që kanë qenë në nivelet më të larta të pushtetit. Por për cilat arsye?

Është komode për çdo stinë

Linoja është ndër të rrallat materiale që ju mban ngrohtë në dimër dhe freskët në verë, pasi materiali lejon që ajri të qarkullojë lirshëm.

Linoja është jetëgjatë

Linoja është 30% më e trashë dhe më e fortë se pambuku, gjë që e bën atë shumë të qëndrueshme dhe kontribuon për jetëgjatësinë e veshjeve. Qëndrueshmëria e materialit e bën atë një investim të zgjuar dhe është arsyeja pse shumica e veshjeve të trashëguara në familje për breza janë lino.

Është antibakteriale

Linoja është e famshme për vetitë e saj antibakteriale. Thahet shumë më shpejt se pambuku nga lagështira dhe nuk lejon shumimin e baktereve.

Dhe për ata që shqetësohen për mjedisin, linoja është ekologjike

Growing awareness of the negative impact of people on the environment, pushes many of us to choose environmentally friendly, sustainable products. Linen is one of the most environmentally friendly fabrics! So if you do not want to pollute the environment, use linen clothing.

Did you understand what to choose? Take a good look at the labels for cotton and linen. Because it is their natural fibers that give you peace and comfort throughout the day.

And if you are looking for linen dresses, comfortable, summer and pieces of the latest trends, the latest collection by Class By Alketa Vejsiu will surely suit you! To take a look, click here Shop Class Av .