The Mayor of Tirana, Erion Veliaj has announced that he has finally defeated Covid-19. Through a post on social networks, the mayor has expressed gratitude to all those who helped him in this difficult period.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erion Veliaj (@erionveliaj) on

Veliaj expressed sadness for those who failed in the fight against coronavirus and stressed that being united and cooperation will make us rebuild as a nation.

“Pas dy javësh izolim e trajtim mjekësor - në Tiranë, e askund tjetër - testi i fundit me nxori të shëruar nga Covid-19 e më të fortë se kurrë për t'iu rikthyer punëve të shumta të kryeqytetit tonë.

E kam zemrën plot mirënjohje për familjen time të vogël - Ajola, Kajan dhe nënat e papërtuara - e për familjen e madhe të mijëra prej jush, që më dhatë përditë kurajo e frymëzim për ta mundur këtë flamë. ❤

Do të kish qenë edhe më e vështirë pa këmbënguljen e Ogertës, Albanës, Eugenës e Almës nga ISHP, të cilat më këshilluan ta merrja seriozisht që në fillim, pa përkushtimin 24h të Doktor Perlatit apo injeksionet pupël të infermiere Adelinës, si dhe insistimit ditor të shokut Gramoz për t'iu bindur profesionistëve heronj e jo gjithologëve mendjelehtë!

Gjatë këtyre dy javëve u miqësova me plot pacientë apo të shëruar të tjerë, njoha historitë e tyre e ndamë momente të kësaj lufte të përbashkët të njerëzimit. Ky komunitet, ku tani edhe unë duhet të bëj pjesën time, do duhet të jetë më aktiv për të ndërgjegjësuar të tjerët mbi seriozitetin e kësaj drame e nevojën për të bashkëpunuar me autoritetet çdo ditë!

Jam i brengosur për ata që s'ia dolën, më sëmbon zemrën kjo padrejtësi ku disa jetë këputen kaq beftas në mes! Vazhdoj lutem për familjet që lanë pas, e siç ua kam dëshmuar një pjese prej tyre, do angazhohem me gjithçka mundem për të lehtësuar sadopak dhimbjen e nevojat e tyre, sidomos të fëmijëve!

So friends, let us need more, hate less. To help more, and to curse less. To unite more, and to divide less! If we do these and cooperate with the white t-shirts, we will rise more mature and stronger as a nation! I believe!

Endless gratitude and love for each of you! ” - wrote Veliaj.

And no less important was the photo that the mayor had chosen to attach to the announcement. A photo with his son by his side, whom he was able to embrace freely after two difficult weeks, in isolation and away from loved ones.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erion Veliaj (@erionveliaj) on