The bedroom, more than any other room in your home should be peaceful and cozy, so that the end of the day is pleasant enough. This is the place where you can lie down, relax and forget about any stress of the day. But not infrequently, small furnishings can upset the balance of what the bedroom represents, and the goal of "peace" can turn into an annoying anxiety. Class has brought to you 8 bedroom design ideas with relevant tips to show proper care and eliminate any mistakes that may cause you dissatisfaction, creating a peaceful and romantic space.

Lighting in your bedroom is extremely important , not only because it highlights the tones of the whole space, but directly affects your mood. Any light that is too white or a little darker can give you the feeling of chaos, tightness and clutter potentially leading you to headaches. Placing a soft and soothing lighting in the room will guarantee you a quiet, orderly and very comfortable viewing space.

Nëse jeni të prirur drejt ngjyrave pink, jeshile ose të verdhë, është e rëndësishme të zgjidhni ngjyra të cilat ju bëjnë të ndiheni paqësisht të lumtur. Ngjyrat pastel në veçanti janë të njohura për efektin e tyre qetësues, por edhe nëse zgjidhni ato më të forta e me kontraste të dukshme, për sa kohë ju bëjnë të ndiheni mrekullisht mirë, Go For it!

Kur më në fund sapo je shtrirë në krevat, pas një dite rigoroze, gjëja e fundit që dëshiron në ato momente është ndjesia e parehatisë. Prandaj edhe zgjedhja e krevatit është “punë” më vete. Ai duhet të përfaqësojë më shumë se sa një vend fjetjeje. Shtrati juaj duhet t’ju japë dëshirën e strukjes në të, të rrini me orë të tëra duke parë filmin tuaj të preferuar apo të lexoni një libër. Fjetja jo e rehatshme dhe gjumi i keq sjell jo vetëm pasoja në humorin e ditës por edhe në probleme shëndetsore të mëtejshme prandaj synoni një dyshek premium, jastëkë të butë dhe një batanije të leshtë.

Sorollatjet nëpër dhomë, kur nuk ke një vend të përshtatshëm për të karikuar telefonin gjatë natës, kur duhet të vendosësh gotën e ujit në dysheme, sepse nuk ke tjetër se ku është mëse e mërzitshme! Zgjidhja? Gjithmonë sigurohuni të keni mini tavolina në formë komodinash krah shtratit të cilat ju japin rehatinë e duhur përsa i përket gotës së ujit, karikuesit të telefonit apo librit që lexoni para se të flini.

Nëse jeni nga ata persona të cilët nuk e pëlqeni ndjesinë e të ndenjurit zbathur, zgjedhja e një qilimi do të ishte idealja. Kur flasim për qilima, na vijnë ndërmend motivet e qilimave që thurnin gjyshet, shumëngjyrëshe e të punuara me dorë, duke i dhënë ambientit ngrohtësinë e dëshiruar. Jo vetëm estetikisht bukur, por kur të zgjoheni në mëngjes, nuk do keni ndjesinë e pakëndshme kur këmbët prekin dyshemenë dhe ajo është -2 gradë, por atë të një vendi të ngrohtë dhe komfort.

Ndonjëherë qetësia mund të jetë shurdhuese! Nëse jeni nga ata persona që nuk ndaloni së menduari përpara se të flini, të ndenjurit në një dhomë të qetë mund t’ju shkaktojë ankth dhe aspak relaks. Synoni të dëgjoni ato që quhen “zhurma të bardha” si ajo e ujëvarës apo pikave të shiut në dritare (të cilën mund ta instaloni në smartphone-in tuaj) dhe jeni gati për një gjumë të qetë, me ëndrra të bukura si ato të filmave.

Rrëmuja shkakton kaos! Kjo është diçka e ditur tashmë, por kur kemi rroba të lëna mbi dysheme apo të tjera të varura në dyert e dollapit, nuk është një pamje dhe aq e këndshme. Fokusohuni në mbajtjen sa më të rregullt, të pastër dhe të organizuar të objekteve në dhomë. Vendosja e gjërave në vendin e duhur mund të ndihmojë humorin tuaj të adaptohet në shtëpizën e qetë të mendimeve tuaja.

Aromatherapy or diffusion of essential oils is a fantastic way to relieve stress or anxiety but it is not the only one. Put a bouquet in a vase of flowers on the nightstand at the top of the bed and their presence can bring you the missing mood. Plus, playing their colors like mixing with pastels or tones of the same color is a bonus!