"Kjo kopertinë është momenti më i bukur i viteve të fundit," thotë aktorja dhe prezantuesja e famshme Vanessa Incontrada në numrin e ri të Vanity Fair, ku shfaqet plotësisht e zhveshur në kopertinë. "Qëllimi është që trupi im të kthehet në një mesazh për të gjitha gratë (dhe për të gjithë burrat): ne të gjithë duhet të përballemi, të kuptojmë dhe të festojmë një bukuri të re".

Me krenari dhe guxim, aktorja së bashku me Vanity Fair bëhet pjesë e një lëvizjeje që ndalon “body shaming”, ose thënë ndryshe çdo formë të bullizmit që lidhet me trupin dhe format e tij, duke promovuar një ide më përfshirëse për bukurinë.

"Askush nuk mund të më gjykojë" shkruhet me shkronja të mëdha në kopertinë. Ky është mesazhi që Vanity Fair Italia do të përcjellë edhe në kanalet e saj dixhitale me një video-monolog të shkruar nga aktorja plus një seri takimesh, debatesh dhe intervistash në rrjetet sociale dhe në faqen e internetit të vanityfair.it.

“Ne e donim këtë kopertinë dhe i kërkuam Vanessa Incontrada-s të pozonte nudo që të reflektonim mbi temën e pozitivitetit të trupit dhe implikimet e konceptit klasik të bukurisë në jetën tonë”, -thotë drejtori i Vanity Fair, Simone Marchetti.

“Çështja është e komplikuar, sheh trupin e grave dhe mendon gjithçka që na është mësuar në libra, reklama, filma, modë, karikatura dhe kushtëzime shoqërore, kulturore dhe familjare nga vitet 1950 deri më sot. Për sa i përket bukurisë, sot po ndodh ajo që i ndodhi tokës pas zbulimit të Amerikës nga Christopher Columbus: aty ku mendohej se do të mbaronte bota, një tjetër ka filluar. Dhe aty ku mendohej se bukuria do të mbaronte, mbase (dhe më në fund) del një tjetër krejtësisht e re.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanity Fair Italia (@vanityfairitalia) on

Gjatë intervistës Vanessa Incontrada tregon fillimin e të gjitha kritikave:

"Në vitin 2008 unë linda djalin tim Isal. Mëmësia, siç u ndodh të gjitha grave, transformon trupin. Dhe trupi im ndryshoi shumë. Kritikat filluan. Kritika të ashpra. Kritika mizore. Gjithmonë thuhet se sulmet më të këqija vijnë nga ata që i njihni. Nuk mendoj kështu: fjalët që më lënduan më shumë erdhën nga ata që nuk i njihja. Isha e zhgënjyer, e lënduar dhe e çorientuar: Pse të jenë kaq të këqinj? Ndonjëherë shtoni peshë, herë të tjera humbni. Një muaj jeni në dietë dhe dëshironi t'i humbni ato tre kilogramë, një muaj tjetër ndiheni mirë me veten. Ne jemi gra, trupi ynë funksionon kështu. Është e natyrshme, duhet të pranohet dhe mbi të gjitha të respektohet. Askush nuk mund dhe nuk duhet t'ju gjykojë.”

Incontrada më pas shpjegon momentin në të cilin ajo bëri paqe me trupin e saj:

“Më në fund e kuptova se beteja e trupit nuk kishte të bënte më me mua, por me të gjitha gratë. Dhe se nëse do të mund ta vendosja përvojën time në dispozicion të të tjerave, kishte ardhur koha ta bëja".