Artisti shqiptar nga Gjakova, Alkent Pozhegu ka hyrë sërish në “Guinness World Records”, për një mozaik që i ka bërë Presidentit të ri të SHBA-së, Joe Biden. I riu nga Gjakova e ka realizuar mozaikun e Biden në rrugët e qytetit të tij dhe gjithçka është realizuar me fara.

Fotot e shkrepura të Alkentit duke ndërtuar mozaikun u shpërndanë në të gjithë rrjetet sociale, duke u bërë virale. Portreti mori gjithashtu vëmendjen e mediave prestigjioze të huaja si “New York Times”, “The Guardian”, “Le Dauphine”, “Sky News”  dhe “Telegraph”. Në këto media ky portret dhe pamjet e shkrepura u cilësuan si “fotot e ditës”.

Kjo nuk është hera e parë për artistin Alkent Pozhegu në “Librin Guiness”. Më parë ai ka mbajtur rekordet për vepra si: “Mozaiku më i madh me gurë” në vitin 2014, dhe “Mozaiku më i madh me fara” në vitin 2017"./bm/